7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Barszcz zakarpackiCzyli jak wymyśliłam, żeby barszcz ukraiński przyrządzić z węgierskim pazurem. Nazwę wzięłam od Rusi Zakarpackiej - obecnie części Ukrainy (Obwód Zakarpacki), która przez 1000 lat była częścią Węgier.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: 3-4mrożony barszcz ukraiński - opakowanie 450 g
1,5 l bulionu warzywnego ok. 100 g śmietany 2 łyżki octu jabłkowego 2 łyżki soku z cytryny 0,5-1 łyżka węgierskiej ostrej pasty paprykowej (w zależności od tego, jak ostre potrawy lubimy) opcjonalnie: węgierska ostra papryka w plastrach w zalewie opcjonalnie: duży ziemniak bazylia majeranek pietruszka lubczyk sól pieprz Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Barszcz z rzodkwią (lakto-wege)Barszcz z botwiną (lakto-wege) Barszcz ukraiński (wegańska) Barszcz czysty (wegańska) Barszcz buraczany z domowego zakwasu (wegańska) Witariański surowy barszcz na szybko (wegańska & RAW) Barszcz czerwony z wywarem z grzybów (wegańska) Barszcz czerwony na zakwasie z fasolką (wegańska) Barszcz ukraiński na zakwasie buraczanym (wegańska) Kwas burakowy do picia lub na barszcz czerwony (wegańska & RAW) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |