7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Jogurtowy chłodnik z porów



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

250 g porów (tylko białe części)
2 duże ziemniaki (25 dag)
1 jabłko (20 dag)
1 łyżka masła
ew. 1 l wywaru z warzyw (zamiast wody)
3/4 szklanki jogurtu
pieprz
sól
1 łyżeczka szczypiorku do posypania

Przygotowanie:

Pory, ziemniaki i jabłko obrać, opłukać, pokroić na plasterki. W garnku rozgrzać masło, włożyć pory, jabłko i ziemniaki. Dusić na małym ogniu pod przykryciem 5 minut. Następnie wlać 1 l gorącej wody (albo wywaru z warzyw), posolić i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut.

Ostudzić i zmiksować albo przetrzeć przez sitko. Wymieszać z jogurtem. Doprawić pieprzem i solą. Wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Podawać z gorącymi grzankami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, autor nieznany
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fantastyczny, orzeźwiający chłodnik jogurtowy z awokado (lakto-wege)
Chłodnik na sposób grecki - jogurtowy z ogórkiem i czosnkiem (lakto-wege)
Kremowy chłodnik jogurtowy z ogórkiem i rzodkiewką (lakto-wege)
Sałatka z warzyw konserwowych z porem, jajkami i sosem jogurtowo-czosnkowym (bez ograniczeń)
Tarator - jogurtowy chłodnik z ogórkiem i czosnkiem (wg "Obst und Gemuese") (lakto-wege)
Zupa jogurtowa (bez ograniczeń)
Sos jogurtowy (lakto-wege)
por w sałatce (lakto-wege)
Brokuł z porem (wegańska)
Sos z porów (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas