7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:250 g porów (tylko białe części)
2 duże ziemniaki (25 dag) 1 jabłko (20 dag) 1 łyżka masła ew. 1 l wywaru z warzyw (zamiast wody) 3/4 szklanki jogurtu pieprz sól 1 łyżeczka szczypiorku do posypania Przygotowanie:Pory, ziemniaki i jabłko obrać, opłukać, pokroić na plasterki. W garnku rozgrzać masło, włożyć pory, jabłko i ziemniaki. Dusić na małym ogniu pod przykryciem 5 minut. Następnie wlać 1 l gorącej wody (albo wywaru z warzyw), posolić i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut.
Ostudzić i zmiksować albo przetrzeć przez sitko. Wymieszać z jogurtem. Doprawić pieprzem i solą. Wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Podawać z gorącymi grzankami.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Fantastyczny, orzeźwiający chłodnik jogurtowy z awokado (lakto-wege)Chłodnik na sposób grecki - jogurtowy z ogórkiem i czosnkiem (lakto-wege) Kremowy chłodnik jogurtowy z ogórkiem i rzodkiewką (lakto-wege) Sałatka z warzyw konserwowych z porem, jajkami i sosem jogurtowo-czosnkowym (bez ograniczeń) Tarator - jogurtowy chłodnik z ogórkiem i czosnkiem (wg "Obst und Gemuese") (lakto-wege) Zupa jogurtowa (bez ograniczeń) Sos jogurtowy (lakto-wege) por w sałatce (lakto-wege) Brokuł z porem (wegańska) Sos z porów (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |