7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:250 g truskawek
150 g czarnych jagód 1 l kefiru 80-100 g cukru cukier waniliowy Przygotowanie:Przygotować przecier truskawkowy: truskawki umyć, odszypułkować, zmiażdżyć. Przełożyć do rondla (nie dodawać wody), rozgrzać na słabym ogniu ciągle mieszając, żeby zmiękły. Przetrzeć przez sito i zostawić do ostygnięcia.
Kefir roztrzepać trzepaczką z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać przecier truskawkowy i chwilę ubijać, aż mieszanina uzyska jednolitą konsystencję. Przerwać ubijanie, dodać przebrane i umyte czarne jagody. Wymieszać delikatnie, aby nie uszkodzić owoców. Podawać z grzankami.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Chłodnik truskawkowo-poziomkowy (lakto-wege)Chłodnik wieloowocowy na serwatce z czarnymi jagodami (lakto-wege) Chłodnik poziomkowo-truskawkowy z maślanką (lakto-wege) Przecier pomidorowy Gandalfa (wegańska) Zupa pomidorowa z przecieru (wegańska) Ryż z jagodami (lakto-wege) Pierogi z jagodami (wegańska) Racuszki z jagodami (bez ograniczeń) Jabłecznik z przecierem jabłkowym i bakaliami (wegańska) Witaminowy przecier z rokitnika (do słoików) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |