7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Chłodnik z przecieru truskawkowego i jagód



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

250 g truskawek
150 g czarnych jagód
1 l kefiru
80-100 g cukru
cukier waniliowy

Przygotowanie:

Przygotować przecier truskawkowy: truskawki umyć, odszypułkować, zmiażdżyć. Przełożyć do rondla (nie dodawać wody), rozgrzać na słabym ogniu ciągle mieszając, żeby zmiękły. Przetrzeć przez sito i zostawić do ostygnięcia.

Kefir roztrzepać trzepaczką z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać przecier truskawkowy i chwilę ubijać, aż mieszanina uzyska jednolitą konsystencję. Przerwać ubijanie, dodać przebrane i umyte czarne jagody. Wymieszać delikatnie, aby nie uszkodzić owoców. Podawać z grzankami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Chłodnik truskawkowo-poziomkowy (lakto-wege)
Chłodnik wieloowocowy na serwatce z czarnymi jagodami (lakto-wege)
Chłodnik poziomkowo-truskawkowy z maślanką (lakto-wege)
Przecier pomidorowy Gandalfa (wegańska)
Zupa pomidorowa z przecieru (wegańska)
Ryż z jagodami (lakto-wege)
Pierogi z jagodami (wegańska)
Racuszki z jagodami (bez ograniczeń)
Jabłecznik z przecierem jabłkowym i bakaliami (wegańska)
Witaminowy przecier z rokitnika (do słoików) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas