7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Chłodnik z truskawek i wiśni



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

350 g truskawek
100 g soczystych wiśni
3 szklanki kefiru
1/2 szklanki śmietany
2 żółtka
80 g cukru
cukier waniliowy

Przygotowanie:

Owoce przebrać i umyć. Truskawki umyć, usunąć szypułki, rozdrobnić i przetrzeć przez sito lub zmiksować. Wiśnie wydrylować i rozetrzeć z cukrem.

Rozmącić kefir, dodać śmietanę z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym, połączyć z przecierem truskawkowym i wiśniami. Podawać na zimno z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Chłodnik z truskawek (lakto-wege)
Muffinki kokosowe z wiśniami (ovo-wege)
Ciastka amarantusowe z wiśniami (bez ograniczeń)
Dwuwarstwowy placek z wiśniami (bez ograniczeń)
Wiśnie w soku własnym (wegańska)
Koktajl z buraczka i wiśni (wegańska & RAW)
Cynamonowa "biedronka" z wiśniami (wegańska)
Ciasto czekoladowe z wiśniami (bezglutenowe) (wegańska)
Deser: wiśnie z serkiem homogenizowanym (bez ograniczeń)
Wegański tort czekoladowy z wiśniami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas