7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Gazpacho podwójnie pomidorowe (doprawione koncentratem)
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:ogórek
2-3 dojrzałe pomidory 1/2 zielonej papryki 1/2 żółtej papryki mała cebula ząbek czosnku kromka białego chleba 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego łyżka oliwy z oliwek sól pieprz Przygotowanie:Ogórek obrać. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w ósemki i usunąć pestki. Paprykę umyć. Warzywa pokroić w małą kostkę, część odłożyć.
Do reszty dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, obrany czosnek oraz namoczoną i odciśniętą kromkę chleba. Całość dokładnie zmiksować. Dodać koncentrat pomidorowy i oliwę. Przyprawić. Dodać odłożone warzywa i wymieszać. Gazpacho podawać dobrze schłodzone.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos pomidorowy z koncentratu (wegańska)Soja z koncentratem pomidorowym (wegańska) Gazpacho andaluzyjskie - pomidorowe (wegańska) Sos pomidorowy z koncentratu, z pieczarkami (wegańska) Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska) Gazpacho z Segowii doprawione kuminem (wg przepisu Alicji B. Toklas) (wegańska) Pasta z czerwonej soczewicy z koncentratem pomidorowym i czosnkiem (wegańska) Ekspresowy chłodnik pomidorowy/ oszukane gazpacho (wegańska & RAW) Meksykańskie gazpacho z miksera (pomidorowe z dodatkiem marchewki) (wegańska & RAW) Gazpacho - pomidorowy chłodnik z paletą dodatków do wyboru (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
robert s 2010-06-01 22:46:10.693