7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 kg buraków
1 litr ciepłej, gotowanej wody 5 dag chleba razowego ze skórką Przygotowanie:buraki wyszorować szczotką, umyć. cienko obrać, pokroić w plastry i w szklanym naczyniu lub kamionkowym zalać wodą.
Dodać chleb. Przykryć pokłutym papierem i przez kilka dni trzymać w pomieszczeniu o temperaturze pokojowej (18-20 stopni). Kiedy płyn będzie kwaskowy, zlać do butelek, szczelnie zakorkować i przenieść w chłodne miejsce. Buraki można zalać jeszcze raz.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-12-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, "Kobieta i Życie", autor nieznany
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Grzyby kiszone (wegańska)Kiszone pomidory (wegańska & RAW) Kiszone ogórki (wegańska) Kapuśniak z kiszonej kapusty (wegańska) Kapusta kiszona z kurkami (wegańska) Grzanka z kapustką kiszoną (wegańska) Żur / kiszenie żuru (wegańska) Baklazany kiszone faszerowane 1 (wegańska) Baklazany kiszone faszerowane (wegańska) Krótko kiszona papryka (wegańska & RAW) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |