7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:* 150 g marchwi
* 150 g pietruszki * 150 g selera * 1 szalotka * 1 łyżka masła * 250 ml mleka * sól, pieprz * 1 łyżeczka suszonego tymianku * pieprz kajeński * 125 ml śmietany kremówki * 1/2 pęczka natki pietruszki Przygotowanie:Marchew, pietruszkę i seler oczyścić, opłukać, osączyć i pokroić w małą kostkę. Szalotkę oczyścić i posiekać. W dużym garnku roztopić masło i poddusić w nim przygotowane warzywa. Wlać mleko i 0,5 litra wody. Całość doprawić solą, pieprzem, pieprzem kajeńskim i tymiankiem.
Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem około 20 minut. Zupę zmiksować. Śmietanę ubić, dodać do przestudzonej zupy i delikatnie wymieszać. Natkę pietruszki opłukać, osączyć i posiekać. Zupę podgrzać, wlać do talerzy lub kamionkowych miseczek. Każdą porcję posypać pietruszką. Podawać z bagietką.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-01-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Telegazeta TVP2
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa krem gruszkowo - pietruszkowa z imbirem (wegańska)Zupa-krem ziemniaczano-selerowa ze śmietaną i serwatką (lakto-wege) Fasolka w sosie pietruszkowym (lakto-wege) Jajko w sosie pietruszkowym (bez ograniczeń) Sos śmietanowo-pietruszkowy (lakto-wege) Pietruszkowa pasta (makaron) (wegańska) zupa selerowa 1 (lakto-wege) Pasta selerowa (bez ograniczeń) Sałatka selerowa na słodziutko (lakto-wege) Kotlety marchewkowo-selerowe (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |