7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:pół kg szparagów
włoszczyzna łyżka mąki łyżka masła sól pieprz pół szklanki śmietany Przygotowanie:Włoszczyznę pokroić w dużą kostkę, zalać litrem gorącej wody, posolić, ugotować wywar. Przecedzić jak trochę ostygnie.
Szparagi obrać ze skóry, pokroić. Włożyć je do wywaru z włoszczyzną i gotować przez 10 minut. Ugotowane szparagi i włoszczyznę zmiksować na jednolity krem. Masło rozetrzeć z mąką na gładką masę. Dodać do zupy. Mieszając cały czas zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietanę. Podawać z ostrymi grzankami.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa-krem z dyni i włoszczyzny (wegańska)Zupa krem z groszku zielonego i włoszczyzny, zabielana (bez ograniczeń) Zupa-krem z pieczonych papryk i włoszczyzny (wegańska) Zupa-krem z cukinii i włoszczyzny, z grzankami (wegańska) Łagodna zupa-krem z dyni i włoszczyzny z mlekiem (wegańska) Sos beszamelowy do szparagów i zupa-krem szparagowa (wegańska) Zielona zupa-krem jarzynowa z zielonymi szparagami i groszkiem (wegańska) Zupa z włoszczyzny z pomidorami (wegańska) Zimna zupa ze szparagów (wegańska) Zupa-krem z melisy (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |