7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Kremowa zupa pieczarkowa z serem topionym i pleśniowym
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:30 dkg małych pieczarek
cebula 20 dkg sera topionego 10 dkg sera pleśniowego 3 łyżki masła 2 łyżki mąki 1 litr mleka sól pieprz cayenne gałka muszkatołowa koperek do posypania Przygotowanie:Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać i posiekać. Ser topiony i pleśniowy pokroić w drobną kostkę.
W dużym rondlu rozgrzać masło, włożyć pieczarki i cebulę i smażyć przez 3-4 minuty na złoty kolor. Odłożyć 3 łyżki pieczarek. Resztę oprószyć mąką, krótko zasmażyć i wymieszać z wlewanym powoli zimnym mlekiem. Zupę zagotować. Dodać rozdrobniony ser. Mieszając podgrzać na małym ogniu, aż ser się roztopi. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem cayenne i gałką muszkatołową. Podawać w czarkach. Posypać odłożonymi pieczarkami i posiekanym koperkiem. Można podawać z makaronem lub grzankami.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa pomidorowa z gruszką i serem pleśniowym (lakto-wege)Zupa-krem zimowa z selerem naciowym, gruszką i serem pleśniowym (lakto-wege) Spaghetti w sosie kremowo-pieczarkowym (wegańska) tost z serem pleśniowym (lakto-wege) Sałatka z serem pleśniowym (bez ograniczeń) Kremowa zupa z pieczarek (lakto-wege) Zapiekane ziemniaki z serem topionym (lakto-wege) Bułka z grilla z serem pleśniowym (lakto-wege) Szpinakowa pizza z serem pleśniowym (lakto-wege) Zupa serowa z serka topionego (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~wisnia^ 2001-12-28 00:00:00.0