7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zakwas na tradycyjny żurek (z mąki żytniej)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:170 g mąki żytniej (ciut mniej niż 1,5 szkl.)
1/2 l wody cebula Przygotowanie:Mąkę żytnią wsypać do wyparzonego kamiennego garnka, rozmieszać z częścią przegotowanej wody. Do zawiesiny dodać resztę wody i pokrojoną cebulę.
Garnek przykryć białą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu na 4-5 dni.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
czosnek, owszem, dodac sie powinno. ale do gotowania, a nie kiszenia.
autor anonimowy 2004-02-25 00:00:00.0
Nie prawda, że nie należy wogóle dodawać czosnku. Z tą przyprawą nasz żur będzie miał doskonały smak. Należy również odrobinę posolić.
autor anonimowy 2004-02-18 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Żur z mąki żytniej (na żurek lub do picia) (wegańska & RAW)Barszcz czerwony na zakwasie buraczanym lub zakwasie na żurek (wegańska) Chleb żytni cebulowy na zakwasie (wegańska) Chleb żytni na zakwasie z drożdżami (wegańska) Placuszki z mąki żytniej z bryndzą (bez ograniczeń) Chleb razowy żytnio-pszenny na zakwasie (wegańska) Razowy pszenno-żytni na zakwasie ze słonecznikiem (wegańska) Naleśniki z mąki żytniej zapiekane ze szpinakiem (bez ograniczeń) Zdrowy chleb żytni na zakwasie, z otrębami i pestkami (bez drożdży!) (wegańska) Żurek cały domowy (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~żurek 2010-03-31 14:58:41.025