7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:8 kromek długiej bułki,
8 plastrów żółtego sera, 2 jaja, 1 szklanka mleka, pieprz, gałka muszkatołowa, sól, 2 łyżeczki rzeżuchy (lub szczypiorku) Przygotowanie:Na dnie głębokiego naczynia ułożyć 4 kromki bułki, położyć na nich 4 plastry sera, a na tym pozostałe kromki bułki i znów 4 plastry sera. Polać mlekiem rozmąconym z jajami, szczyptą pieprzu, gałki muszkatołowej i soli. Naczynie umieścić w dużej foremce do pieczenia wypełnionej do połowy gorącą wodą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec bez przykrycia ok. 30 min. Po wyjęciu posypać rzeżuchą.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-01-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Z.Wodecki (wodecki@kki.net.pl)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Warstwowy kanapkowy "sernik" z ziołami (lakto-wege)Kanapkowa pasta brokułowa z pieczarkami (wegańska) Kanapkowa pasta słonecznikowa z czosnkiem (wegańska) Gofry "kanapkowe" (bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne) (wegańska) Kanapkowa pasta z czerwonej soczewicy z oliwkami (wegańska) Pasta kanapkowa z soczewicy z oliwkami i kaparami (wegańska) Babka kawowa (ovo-wege) Babka Mateczki (ovo-wege) Babka gotowana (ovo-wege) Babka amarantusowa (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |