7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Babka kanapkowa



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

8 kromek długiej bułki,
8 plastrów żółtego sera,
2 jaja,
1 szklanka mleka,
pieprz,
gałka muszkatołowa,
sól,
2 łyżeczki rzeżuchy (lub szczypiorku)

Przygotowanie:

Na dnie głębokiego naczynia ułożyć 4 kromki bułki, położyć na nich 4 plastry sera, a na tym pozostałe kromki bułki i znów 4 plastry sera. Polać mlekiem rozmąconym z jajami, szczyptą pieprzu, gałki muszkatołowej i soli. Naczynie umieścić w dużej foremce do pieczenia wypełnionej do połowy gorącą wodą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec bez przykrycia ok. 30 min. Po wyjęciu posypać rzeżuchą.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Z.Wodecki (wodecki@kki.net.pl)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Warstwowy kanapkowy "sernik" z ziołami (lakto-wege)
Kanapkowa pasta brokułowa z pieczarkami (wegańska)
Kanapkowa pasta słonecznikowa z czosnkiem (wegańska)
Gofry "kanapkowe" (bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne) (wegańska)
Kanapkowa pasta z czerwonej soczewicy z oliwkami (wegańska)
Pasta kanapkowa z soczewicy z oliwkami i kaparami (wegańska)
Babka kawowa (ovo-wege)
Babka Mateczki (ovo-wege)
Babka gotowana (ovo-wege)
Babka amarantusowa (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas