7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:4 bakłażany,
olej do smażenia, 20 dag żółtego sera, sól, bulion z kostki, zielenina Przygotowanie:Bakłażany wymyć, odciąć końce z obu stron, obrać ze skórki, pokroić w podłużne plastry, posolić i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i układać warstwami bakłażany posypane posiekaną zieleniną i plastry żółtego sera. Górną warstwę powinien stanowić ser. Całość podlać paroma łyżkami rosołu lub bulionem z kostki. Wstawić do piekarnika i zapiec. Podawać na gorąco jako przystawkę.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kalafior zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege)Szparagi zapiekane pod żółtym serem (bez ograniczeń) Zupa cebulowa z tofu zapiekana z żółtym serem (lakto-wege) Proste nadziewane pieczarki zapiekane pod żółtym serem (lakto-wege) Zupa cebulowa zapiekana z tostami i żółtym serem (lakto-wege) Ryż z pieczarkami zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege) Mamałyga z bryndzą zapiekana pod żółtym serem (lakto-wege) Marchew zapiekana z ziemniakami pod żółtym serem (lakto-wege) Zapiekane bułki z pieczarkami i żółtym serem (lakto-wege) Puree ziemnaczane z kalafiorem zapiekane pod żółtym serem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |