7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:brokuły
masło ser żółty (najlepiej mozzarella) ew. ugotowane ziemniaki sos beszamelowy - postać najprostsza: masło/olej mąka mleko sól pieprz Przygotowanie:Brokuły ugotować na pól twardo w wodzie lub w kuchence mikrofalowej. W międzyczasie przygotować beszamel - przygotować białą zasmażkę, dodać do niej mleko i przyprawy (zobacz szczegółowy przepis).
Brokuły ułożyć w formie do zapiekania wysmarowanej masłem (w wersji do mikrofali masło pominąć lub odrobinę położyć na brokułach), zalać sosem beszamelowym i posypać startym serem, najlepiej mozzarella. Zapiekać do momentu lekkiego zbrązowienia sera. Wskazówki i uwagi:Można to uzupełnić ugotowanymi i pokrojonymi w plasterki ziemniakami, które wtedy kładziemy na dno.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-01-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przemek Gostkiewicz z pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Beszamel w wersji zwykłej i do zapiekania (lakto-wege)Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem (wegańska) Cebula młoda i jajka na twardo zapiekane pod beszamelem (bez ograniczeń) Brokuły zapiekane pod sosem serowym (lakto-wege) Naleśniki ze szparagami i beszamelem (bez ograniczeń) Zapiekanka z ziemników i kapusty z grzybami (pod beszamelem) (wegańska) Oryginalna grecka musaka dla wegetarian (pod beszamelem) (lakto-wege) Brokuły z ciecierzycą (wegańska) Brokuły z makaronem (wegańska) Brokuły ze słonecznikiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~paulinka13 2006-03-22 00:00:00.0