7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:4 cebule
6 kromek na grzanki masło do posmarowania grzanek szklanka utartego żółtego sera 3 jaja szklanka mleka sól 3 łyżki masła Przygotowanie:Obrane cebule włożyć do garnka, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować 5 min., dokładnie osączyć, odstawić na 10 min. W międzyczasie przygotować grzanki.
Cebulę pokroić w plasterki o grubości 2 cm. Ułożyć grzanki smarowaną stroną na dnie żaroodpornego naczynia lub blaszki, plasterki cebuli ułożyć na grzankach, posypać serem. W misce roztrzepać jaja, wlać mleko, posolić, ubić, polać cebulę, posypać masłem. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika (190°C), piec przez pół godziny lub do ścięcia się jaj.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Plastry ziemniaków zapiekane w sezamie z dipem białym (lakto-wege)Cebula zapiekana z jajami (lakto-wege) Kabaczek zapiekany z cebulą (ovo-wege) Faszerowane jaja zapiekane z grzankami w sosie pomidorowym (bez ograniczeń) Zapiekana kanapka z serem, cebulą i sosem pomidorowym (lakto-wege) Cebula młoda i jajka na twardo zapiekane pod beszamelem (bez ograniczeń) Jaja a'la flaczki - zapiekane pod aromatyczną cebulą i serem (bez ograniczeń) Cukinia smażona (plastry) (wegańska) Placki z plastrami jabłek (wegańska) Cukinia smażona pod plastrami sera (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |