7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:50 dag cebuli,
4 łyżki oleju, 1 łyżka tłuszczu do naczynia, 2 jaja, 6 łyżek tartego żółtego sera, 1/2 szklanki śmietany, 1/4 łyżeczki papryki w proszku, 1/2 łyżeczki kminku, 2 łyżki zieleniny, sól, pieprz Przygotowanie:Cebulę pokroić na plasterki, poddusić na oleju nie rumieniąc. Włożyć do wysmarowanego tłuszczem głębokiego naczynia. Jaja wymieszać z serem, śmietaną, papryką, kminkiem, pieprzem i solą, zalać nimi cebulę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec bez przykrycia ok. 30 min. Po wyjęciu posypać zieleniną.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-01-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Z.Wodecki (wodecki@kki.net.pl)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Papryka zapiekana z jajami i kaparami (bez ograniczeń)Kabaczek zapiekany z cebulą (ovo-wege) Plastry cebuli zapiekane na grzankach (bez ograniczeń) Zapiekana kanapka z serem, cebulą i sosem pomidorowym (lakto-wege) Cebula młoda i jajka na twardo zapiekane pod beszamelem (bez ograniczeń) Jaja a'la flaczki - zapiekane pod aromatyczną cebulą i serem (bez ograniczeń) Zapiekana z soi (lakto-wege) Zapiekany tost (lakto-wege) Grzyby zapiekane (lakto-wege) Brzoskwinie zapiekane (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |