7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:Główkę kapusty białej lub włoskiej
6 ugotowanych średniej wielkości ziemniaków 2 cebule olej 1 bułka namoczoną w mleku i odciśnięta 2 jajka 3-4 łyżki śmietanki sól i pieprz do smaku ser żółty Przygotowanie:Główkę kapusty białej lub włoskiej podzielić na ćwiartki, wyciąć głąby i obgotować we wrzątku około 7 minut.
Osączyć, gdy przestygnie, odcisnąć i zemleć razem z 6 ugotowanymi średniej wielkości ziemniakami, 2 przesmażonymi na oleju, drobno pokrojonymi cebulami oraz 1 bułką namoczoną w mleku i odciśniętą. Do tej masy dodać dwa surowe jajka, 3-4 łyżki śmietanki, sól i pieprz do smaku. Masę ułożoną w naczyniu do zapiekania posypać tartym żółtym serem i zapiekać około 1 godziny.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Budyń z tapioki (ovo-wege)budyń ze szpinaku (bez ograniczeń) Budyń bananowy (bez ograniczeń) Budyń z kalafiora (bez ograniczeń) Budyń z jarmużu (bez ograniczeń) Budyń meklemburski z gruszkami (lakto-wege) Bukiet-budyń z jarzyn (lakto-wege) Zielony Surowy Budyń (wegańska & RAW) Budyń kakaowy lub karobowy (wegańska) Budyń kokosowy zapiekany (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |