7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/2 szklanki posiekanej zielonej papryki
1/2 szklanki posiekanej cebuli 1 zabek drobno posiekanego czosnku 1/2 lyzeczki bazylii pokruszonej miedzy palcami 1/2 lyzeczki rozmarynu pokruszonego miedzy palcami 2 lyzki oliwy 1 szklanka ryzu (najlepiej z dlugimi ziarnkami) 1 szklanka posiekanych pomidorow sol i pieprz Przygotowanie:Poddusic w garnku papryke, cebule, czosnek i przyprawy. Dodac ryz i mieszac az sie zaszkli.Dodac sol i pieprz. Zalac to 2 szklankami wody i dalej robic jak napisalas.
Wskazówki i uwagi:Jak ktos lubi ostro moze dodac posiekana ostra papryke. Ja dodaje jalapeno. Z tego przepisu wychodzi ryz w meksykanskim kolorze, bialo, zielono , czerwony. Mozna stosowac tam gdzie sie stosuje zwykly ryz.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Jajecznica po hiszpańsku - z pomidorem (ovo-wege)Papryka po hiszpańsku (z patelni) (wegańska) Quadrucci con i bisi (wegańska) Chilli con lentilles (wegańska) Jaja zapiekane po hiszpańsku - na smażonej papryce (bez ograniczeń) Ziemniaki po hiszpańsku (duszone w pomidorach z chilli) (wegańska) Chilli Con Carne w wersji wegetariańskiej (lakto-wege) Makaron rurki z kalafiorem [Maccheroni con cavolfiore] (wegańska) Chili con carne - w wersji wege (wegańska) Makaron smażony z jajkami [Maccheroni con le uova] (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Pau 2010-10-11 00:46:56.226