7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Brązowe płatki (crunchy) z patelni

Można jeść same i z mlekiem.

Średnia ocena: [4.333333333333333 z 9 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [6]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

łyżeczka oleju lub masła
2 czubate łyżki płatków owsianych
łyżeczka cukru

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać łyżeczkę tłuszczu. Gdy jest gorący, wsypać suche płatki owsiane i cukier. Stale mieszając przypiekać na lekko brązowy kolor. Płatki nie mogą się skawalić ani przypalać.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

a co można dodać zamiast cukru?
czy bez cukru będą tak samo dobre?
~gatek 2011-06-18 20:49:30.851


Dołączam się do poprzednich ocen. Jeśli ktoś tęskni do płatków crunchy a chce mieć pewność z czego (i z jakiej ilości) jest zrobione to polecam. Proste i smaczne.
Vanja86 2011-04-08 16:39:52.916

Kurcze, to jest rewelacja! Płatki sklejają się ze sobą i to daje bardzo fajny efekt, polecam.
~Cino 2009-06-20 19:50:46.846

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Crunchy z bakaliami z patelni (wegańska)
Brązowy makaron z brązowymi dodatkami (wegańska)
Jabłka z patelni (wegańska)
Kalafior z patelni (wegańska)
Granola pomarańczowa z rodzynkami i migdałami (crunchy z piekarnika) (wegańska)
Kolorowe jajka z patelni (ovo-wege)
Cukierki przyrządzane na patelni (lakto-wege)
Wegańskie ciasteczka z patelni (wegańska)
Sałatka z soczewicą z patelni (lakto-wege)
Bananowe tofurniki z patelni (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas