7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sos pomidorowy z cebulą, czosnkiem i ziołamiSos może być dodatkiem do spaghetti, pizzy i jarzyn.
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób1 kg dojrzałych pomidorów
1 mała cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy do smażenia 1 łyżeczka suszonej bazylii lub 2 gałązki świeżej szczypta oregano sól pieprz 4 łyżeczki tartego parmezanu lub innego twardego sera żółtego (opcjonalnie) Przygotowanie:Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, posiekać. Cebulę i czosnek obrać i posiekać.
Oliwę rozgrzać na patelni, zrumienić cebulę, następnie dodać pomidory, posiekaną bazylię i czosnek, przyprawić oregano, solą i pieprzem, dusić na małym ogniu 10 minut. Po zdjęciu z ognia posypać parmezanem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-07-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Chudnij z nami" Wydanie Specjalne nr 3/2000 "Super Linii" - miesięcznika promującego zdrowy tryb życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Soja w sosie pomidorowym z czosnkiem i ziołami (wegańska)Sos pomidorowy z pieczarkami i ziołami (wegańska) sos pomidorowy z ziołami a przede wszystkim z mietą (wegańska) Kotlety z czerwonej soczewicy z ziołami i z sosem pomidorowym (ovo-wege) Jarzynka marchewkowo-pomidorowa z cebulą i czosnkiem (wegańska) Sos pomidorowy z cukinią i czosnkiem (wegańska) Zapiekana kanapka z serem, cebulą i sosem pomidorowym (lakto-wege) Sos pomidorowy z warzywami (marchewką, cebulą i selerem) (wegańska) Tofu wędzone w sosie pomidorowym z jabłkiem i cebulą (wegańska) Kotleciki z płatków owsianych w sosie pomidorowym z gorczycą, chili i ziołami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |