7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos pomidorowy z cebulą, czosnkiem i ziołami

Sos może być dodatkiem do spaghetti, pizzy i jarzyn.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

1 kg dojrzałych pomidorów
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
3 łyżki oliwy do smażenia
1 łyżeczka suszonej bazylii lub 2 gałązki świeżej
szczypta oregano
sól
pieprz
4 łyżeczki tartego parmezanu lub innego twardego sera żółtego (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, posiekać. Cebulę i czosnek obrać i posiekać.

Oliwę rozgrzać na patelni, zrumienić cebulę, następnie dodać pomidory, posiekaną bazylię i czosnek, przyprawić oregano, solą i pieprzem, dusić na małym ogniu 10 minut. Po zdjęciu z ognia posypać parmezanem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Chudnij z nami" Wydanie Specjalne nr 3/2000 "Super Linii" - miesięcznika promującego zdrowy tryb życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Soja w sosie pomidorowym z czosnkiem i ziołami (wegańska)
Sos pomidorowy z pieczarkami i ziołami (wegańska)
sos pomidorowy z ziołami a przede wszystkim z mietą (wegańska)
Kotlety z czerwonej soczewicy z ziołami i z sosem pomidorowym (ovo-wege)
Jarzynka marchewkowo-pomidorowa z cebulą i czosnkiem (wegańska)
Sos pomidorowy z cukinią i czosnkiem (wegańska)
Zapiekana kanapka z serem, cebulą i sosem pomidorowym (lakto-wege)
Sos pomidorowy z warzywami (marchewką, cebulą i selerem) (wegańska)
Tofu wędzone w sosie pomidorowym z jabłkiem i cebulą (wegańska)
Kotleciki z płatków owsianych w sosie pomidorowym z gorczycą, chili i ziołami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas