7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ten przepis jest duplikatem,
dlatego jest nieaktywny.

zobacz: Pigwa (a właściwie pigwowiec) do herbaty

Pigwa do herbaty


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

pigwa
cukier

Przygotowanie:

Pigwę zebrać po pierwszych przymrozkach (ważne). Umyć, wysuszyć, pokroić w plasterki (ze skórką). Wkładać do naczynia polewanego lub szklanego. Układać warstwami przesypując cukrem.

Jak poleży dobę i puści sok to wymieszać. Następnie do słoiczków pozamykać. Gotować wstawiając do zimnej wody. Od zagotowania gotować jeszcze 15-20 minut.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Dariusz Depczyński

Podobne wg nazwy:

Pigwa (a właściwie pigwowiec) do herbaty (wegańska)
Pigwa smażona do herbaty - zwykła lub korzenna (wegańska)
Mrożona herbata II (wegańska+miód)
Herbata z miodem (wegańska+miód)
Herbata "zimowa" (wegańska)
Mrożona herbata (wegańska+miód)
Herbata grejpfrutowa (wegańska & RAW)
Herbata po angielsku (z mlekiem) (lakto-wege)
Aromatyczna herbata pomarańczowa (wegańska)
Mrożona tajwańska herbata ze śmietanką (lakto-wege)
Sun tea - herbata na lato (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas