
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Ocet jeżynowy na bazie octu jabłkowegoŁyżeczka tego octu rozpuszczona w szklance wody jest świetnym lekiem na bolesne ranki w ustach lub bolące gardło. Jeśli zimą poczujemy zbliżające się przeziębienie, dobrze jest dodać parę łyżek tego octu do szklanki gorącej wody, wcisnąć sok z cytryny, osłodzić miodem i wypić. W upały woda z odrobiną octu jeżynowego stanowi doskonały napój chłodzący.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:90 dag jeżyn
600 ml octu jabłkowego 90 dag cukru Przygotowanie:
Opłukać 90 dag jeżyn i oberwać szypułki, wrzucić do garnka i zalać 600 ml octu jabłkowego. Postawić na kilka godzin w ciepłym miejscu, by jeżyny puściły sok.
Jeżyny odcedzić i zalać sok do garnka emaliowanego albo ze stali nierdzewnej, dodać 90 dag cukru, zagotować i gotować przez 5 minut na najmniejszym ogniu zbierając wszelkie szumowiny.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ocet jabłkowy (wegańska)Sos do sajgonek na bazie octu ryżowego (wegańska) Jajka w occie (ovo-wege) Truskawki w occie balsamicznym (wegańska) Ocet winny domowy (wegańska) Sałata z winegretem z octem balsamicznym (wegańska & RAW) Deser z awokado z octem balsamicznym (wegańska) Ocet owocowy (malinowy, czereśniowy lub inny) (wegańska) Bezy Londyn (waniliowe z dodatkiem octu) (ovo-wege) Surówka z truskawek i szpinaku z octem balsamicznym (wegańska & RAW) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
monika77 2013-09-17 11:52:57.732