7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Bruschetta z oliwą / z pomidorami

Przekąska (wł. antipasto) pochodząca z Włoch. Istnieje wiele wariantów tego dania.

Średnia ocena: [4.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

chleb
świeży czosnek
oliwa
opcjonalnie:
- plasterki pomidorów
- liście bazylii
- mozzarella (dla wegan do pominięcia)

Przygotowanie:

Kawałki chleba przyrumienić w tosterze, natrzeć świeżym czosnkiem, polać cieniutkim strumieniem dobrej oliwy i jeść.

W dni świąteczne można dodać plasterki pomidorów, liście bazylii i plasterki świeżej, mięciutkiej mozzarelli.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: MagdalenaB z pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Zapewne ilu ludzi, tyle sposobów na bruschettę ;) Toteż podczepiam się tu :) Ja nacieram chleb oliwą utartą z ziołami (czosnek, rozmaryn, oregano, bazylia) i solą, a potem daję na wierzch pomidorka i jeszcze świeżych ziół. Po zapieczeniu, oczywiście :) Uwielbiam! :)
Luna7 2012-06-05 20:33:05.153

Zapach włoskich wakacji...
Rewelacja!
ankaopolanka 2008-07-11 19:34:06.675

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bruschetta al pomodoro (Bruschetta z pomidorami) (wegańska)
Bruschetta z pomidorami, zieleniną i ziołami (wegańska)
Bruschetta z rukolą (wegańska)
Bób z oliwą czosnkową (wegańska)
Mizeria że ho ho - z oliwą i miętą (wegańska & RAW)
Czekoladowe ciasto z oliwą i rozmarynem (bez ograniczeń)
Fasolka szparagowa z miętową oliwą (wegańska)
Sałatka buraczana z oliwą z oliwek (wegańska)
Dynia pieczona z przyprawami i oliwą (wegańska)
Oregano z oliwą (sos) do kluchów (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas