7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Camembert lub pieczarki w piwnym cieścieDo tego koniecznie konfitura z borówek i tosty.
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:camembert
lub pieczarki + sól i pieprz olej do głębokiego smażenia 250 ml piwa jasnego 250 g mąki pszennej 100 g białek (to tak ze trzy) 40 ml oleju arachidowego sól Przygotowanie:Wszystkie składniki ciasta wymieszać mikserem. Ciasto jest do maczania - trzeba dokładnie odmierzyć piwo i mąkę by nie było zbyt rzadkie.
Maczać camemberta i smażyć w głębokim tłuszczu. Oprócz camemberta świetnie wychodzą też całe pieczarki lekko posypane solą i pieprzem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-04-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Przemyslaw Koziarski
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pieczarki w cieście piwnym (ovo-wege)Brokuły w cieście piwnym (lakto-wege) Kalafior w piwnym cieście (ovo-wege) Zupa z camembert z pieczarkami i konserwową lub gotowaną soją (lakto-wege) Cukinia w cieście piwnym (lub z wodą gazowaną) (wegańska) tarta piwna (ovo-wege) Zupa piwna 1 (bez ograniczeń) Zupa piwna (bez ograniczeń) Naleśniki piwne (wegańska) camembert z gruszkami i pistacjami (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
z tym przepisem wszystko spoko tylko jakiś pomysł czym zastąpić jajko ( białko )
pawllo27 2012-08-22 16:48:31.547