7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Soja gotowana jak groszek, w strączkach

Danie bardzo popularne w japońskich restauracjach.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

soja w strączkach
sól

Przygotowanie:

Najbardziej lubię soję gotowaną jak groszek, w strączkach, w słonej wodzie. Potem każdemu podaje się miseczkę strączków, które się łuska przy stole, jako przystawkę do obiadu.

Wskazówki i uwagi:

Taka soja zawiera duże ilości estrogenu, więc jest jak najbardziej polecana dla kobiet - nie tylko do zachowania hormonalnej równowagi, ale również jako odmładzacz skóry.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, MagdalenaB
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Soczewica - jak gotować? (wegańska)
Kasza jaglana - jak gotować (wegańska)
Bób - jak gotować, do czego wykorzystać (wegańska)
Zupa z camembert z pieczarkami i konserwową lub gotowaną soją (lakto-wege)
Prawie jak humus, czyli farsz / pasta z groszku i tahini (wegańska)
Rizzi – bizzi (potrawa włoska) z pieczarkami i groszkiem lub soją konserwową (lakto-wege)
Samosy razowe z zielonym farszem z brokułami, groszkiem i soją (wegańska)
Prawie jak smalec (wegańska)
Soja po chińsku (wegańska+miód)
Soja po bretońsku 1 (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas