7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:2 jaja,
2 kromki chleba, 2 łyżki oleju, 2 łyżki masła, ćwierć pomidora Przygotowanie:W każdej kromce chleba wyciąć kieliszkiem mały krążek. Na patelni rozgrzać olej, dodać masło, podgrzewać aż będzie gorące. Włożyć chleb, każde jajo rozbić nad chlebem tak, aby żółtko znalazło się w wyciętym krążku chleba, smażyć na średnim ogniu na złoty kolor, ostrożnie przewrócić, smażyć dalej, aż żółtko lekko się zetnie. Ułożyć na talerzu, przybrać pomidorami.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Jaja po węgiersku (ovo-wege)Jaja po wiedeńsku (ovo-wege) Jaja faszerowane pieczarkami (ovo-wege) Jaja faszerowane boczniakiem (bez ograniczeń) Jaja żółte czyli kminkowe (ovo-wege) Jaja zapiekane po hiszpańsku - na smażonej papryce (bez ograniczeń) Faszerowane jaja zapiekane z grzankami w sosie pomidorowym (bez ograniczeń) Jaja a'la flaczki - zapiekane pod aromatyczną cebulą i serem (bez ograniczeń) Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |