7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Majonez kręcony w jedną stronę

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Aby majonez w smaku był podobny do kupnego a jednak domowy należy do tej porcji dodać po 1/2 łyżeczki soli i cukru.Po ukręceniu majonezu zaparzyć go wrzątkiem na tę porcję ok 100 g wrzątku prosto z czajnika.Majonez nabierze jasnego koloru, będzie nieco mniej gęsty./ po zaparzeniu konsystencja wydaje się lejąca ale po schłodzeniu w lodówce jest ok./
~olgaae 2011-08-03 15:45:35.004

ten przepis jest dobry, pamietam z dziecinstwa jak moja mama krecila wlasnie tak majonez.. pycha:) potem naszla era jajek z ferm i wysokie ryzyko salmonelli i przestała. ale teraz mamy swoje kurki wiec powroce do tego przepisu:)
~przypadkowa 2006-07-20 00:00:00.0

niestety wychodzi z tego olej z jajkiem i octem, a nie majonez.... jak sie doda do tego troche smietany i zgubi gdzies w jakiejs salatce, to sie powiedzy da przezyc.. :/ Szkoda
~Kava 2004-12-03 00:00:00.0

To jest nie smaczne...Leeee, albo ja coś źle zrobiłam?
~Elza 2003-01-24 00:00:00.0

o przepraszam, wkradl sie błąd. już wszystko naprawiłam. a następnym razem prosiłabym, abys wszelkie usterki zgłaszał(a) mi mailem, a nie w komentarzach... niestety człowiek jest omylny i trzeba sie z tym liczyć; a w komentarzach lepiej dodac jakąs ocene potrawy zamiast takich uwag - bardziej sie przyda reszcie uzytkowników ;))))))
patrycccja 2001-03-27 00:00:00.0

to nie jest przepis wegański(chyba, że żółtko ma być sojowe????!!!)
autor anonimowy 2001-03-26 00:00:00.0

to nie jest przepis wegański(chyba, że żółtko ma być sojowe????!!!
autor anonimowy 2001-03-26 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas