7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Seler duszony z pomidorem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Naciowy?
Euforio 2012-10-18 17:49:28.602

Jeszcze innego jadłam...Seler ugotowany(miękki, ale bez przesady), przekroić.
Na patelni usmażyć trochę cebulki, dodać czosnek, pomidorki bez skórki i trochę pasty pomidorowej. Rozrzedzamy wszystko wodą i dodajemy wcześniej lekko ugotowany(twardawy) ryż.
Ryz wchłonie wodę z pasty i pomidorów. Zrobi się masa ryżowo-pomidorowa. Wkładamy trochę do przekrojonych i wydrążonych selerów. Takie selerowe kieszonki.
W naczyniu żaroodpornym wkładamy trochę tej masy i posypujemy serem żółtym. Na to kładziemy połówki selera z masą i je również zasypujemy serem.
Wkładamy do średnio rozgrzanego piekarnika na parę minut, żeby ser się rozpuścił a całość lekko zapiekła. Pyszne!
~Asia 2010-03-30 23:02:42.315

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas