7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Placki ziemniaczane z charakterem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

jak ktoś ma w lódówce wytłoczyny po mleku (ja używałam po migdałowym) polecam dodać. wtedy placki ładnie się trzymają, a ja trę tylko na dużych okach
tiny 2013-04-17 22:19:13.045

Hmmm... Akurat mam sezon na placki ziemniaczane z eksperymantalnymi dodatkami:) Były już z marchewką i zielną piertuchą, z kapustą kiszoną, a dzisiaj z fasolką z puszki - doprawione curry i papryką, mniam:)
Mitz 2012-04-03 23:06:26.505

Bardzo fajny przepis muszę wypróbować ciekawe czy uda mi się do nich przekonać mamę która nie wyobraża sobie placków bez użycia jajek ...
agnmid 2011-10-12 07:24:11.288

Też robię czasem takie placki. Zamiast cebuli dodaje często szczypior. Trę część ziemniaków na tarce z grubymi oczkami, po to żeby były bardziej chrupkie po usmażeniu.
Natka 2011-02-01 10:49:46.239

Cebule utrzeć na tarce? Ciekawe...
Irokezik91 2011-01-14 19:49:31.346

Tlilis, wiem że na pewno tego określenia nie znosisz, ale... na oko :D No nie wiem, kilka łyżek, daj na początek np. 2-3 łyżki i zobacz czy wystarczy. Chodzi tylko o to, żeby mąka wchłonęła nieco wilgoci z ziemniaków.
patrycccja 2010-08-12 17:14:10.196

A ile tej mąki?
tlilis 2010-08-12 13:27:34.449

zrobiłam z pietruszką suszoną, ale i tak fajnie wyszły. i guacamole z książki "zaskakujące tofu" jako sos :)
Crazy Diamond 2010-03-24 16:11:33.152

smaczne. Nie mialam pietruszki, ale za to szczypiorek i to z nim zrobilam placki ;)
~Silverka 2010-03-22 15:11:43.972

pietruszkę miałam tylko zamrożoną i ciężko było ją posiekać, więc wrzuciłam spore kawałki :)
pycha!
Magda-Andrzej 2009-06-20 16:40:59.665

Ja odnośne wersji z sosem czosnkowym. Też tak jadam, myślałam ,że to do siebie nie pasuje, a ja to po prostu uwielbiam !!! Kto nie jadł placków ziemniaczanych z sosem czosnkowym, nie wie co stracił !!!
~shilla 2005-12-10 00:00:00.0

Placki ziemniaczane z charakterem:
Podsłuchane w Radio Gdańsk i wypróbowane:
1. Do tradycyjnie przygotowanych placków dodać czosnek i dużo ziół (przede wszystkim majeranek i zioła prowansalskie)
2. (to już moja modyfikacja) - j.w. ale bez czosnku. Za to czosnek dodajemy do dipu jogurtowego, który jemy z plackami.
Dip: na tarce warzywnej zetrzeć świeży ogórek, posolić, zlać powstały sok, dodać zmiażdzony czosnek, wymieszać z jogurtem.
Smacznego!
~wave 2001-04-26 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas