7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pyry zapiekane a la saovignon :)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

A ja znam te potrawe pod zupelnie inna nazwa: gratin dauphinois; i nie uzywam
kwasnej tylko slodka smietane; i nie zagotowuje tego tylko ukladam ziemniaki w
zaroodpornym naczyniu wysmarowanym maslem, co pare warstw ziemniakow dodaje
rozgniecionego czosnku, zalewam to przyprawionym mlekiem ze smietana (sol,
pieprz i galka)tak zeby mleko przykrylo ziemniaki i wstawiam na okolo godzine
do piekarnika (180-200°). po godzinie mleko i smietana powinny odparowac a ziemniaki powinny sie ugotowac. Uwaga kipi, totez podkladam kawalek folii aluminiowej, zeby sie nie meczyc potem z szorowaniem piekarnika i moze sie przypalac ta wierzchnia warstwa ziemniakow. Kiedy sie tak dzieje przykrywam kawalkiem folii albo przykrywka, niektore formy zaroodporne maja. Nie zawsze posypuje serem, bez sera tez jest fajnie.
~cookingcorner@poczta.onet.pl 2001-06-02 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas