7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Bananowiec niebananalny (przekładany)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Spód mi się mocno pokruszył, ale pod wpływem masy na górze całkiem nieźle "zlepił". Ogólnie ciasto w porządalu, choć jadałam lepsze :)
kasiarka 2011-08-03 09:49:37.109

przyznaję, że zamiast oleju dałam masło, jak do kruchego ciasta (wiem, że wtedy traci swój wegański wymiar, ale mnie po prostu bardziej smakuje). Do nadzienia nie dałam słodu (rodzynki i banany są wystarczająco słodkie, jak dla mnie) i zamiast mąki ziemniaczanej i białej - semolinę. Wyszło przepyszne i CAŁKOWICIE bez cukru :)
Abulla 2008-09-06 14:50:40.553

jestem pierdoła i zapomniałam posłodzić ciasta. :P ale i tak jest pyszne, i sie nie kruszy meheh. :D
~maggie 2007-09-09 00:00:00.0

60% żartu , 20% gry słownej
~kaka 2007-02-14 00:00:00.0

moze pomoc klej szkolny
~kaka 2007-02-14 00:00:00.0

Świetny przepis. Rewelacyjny efekt. Ciasto faktycznie trochę się kruszyło na co pomaga potrzymanie już gotowego w lodówce.
~nidda 2005-01-27 00:00:00.0

No coz - ja mialam to samo co aga - wlasciwie po upieczeniu to byly ledwo trzymajace sie okruchy ... nowa kategoria - tzw. ciasto sypkie? :) ... ale smaczne - jest.
~Kava 2004-03-28 00:00:00.0

Własnie zrobilam bananowca niebanalnego i troche nie wyszedl...Masa pycha,ale ciasto najpierw z ledwoscia sie zagniotlo,a po upieczeniu sie rozpadlo...hihihi...Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!
Ciasto bylo tak kruche,ze o zadnym pokrojeniu go nie bylo mowy...Czekam na rady.Z gory dziekuje.
agnabe@wp.pl
~Aga 2004-02-23 00:00:00.0

fajna zabawa juz przy przygotowaniu ciasta - a jaka frajda przy jedzeniu - smakuje nawet najbardziej zatwardziałym mięsożercom
~gemi 2003-12-11 00:00:00.0

mmmmmmmmmmmmmmmm pycha! Juz dawno nie jadlam takich lakoci. Skusilam sie nazwa a teraz popadlam w uwielbienie!!! Caluski, bananowa:)))) dziewczyna /MONIA
~sunny 2003-09-12 00:00:00.0

Więc tak: 1/2 szklanki oleju i ani grama więcej; rodzynki i słód nie są konieczne; zamiast lodówki zamrażarka (potem zetrzeć ciasto na tarce) i chyba najważniejsza uwaga. DWA. TRZEBA ROBIĆ DWA CIASTA. Bo jedno takie trochę ciepłe na kolację można zjeść. A drugie następnego dnia jak odstoi swoje w lodówce. Zupełnie inaczej smakuje ciepłe, a inaczej zimne. Moje gratulacje dla Autora. Jak na razie to najlepszy przepis na tych stronach.
~gaja 2002-03-07 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas