7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Placki bananowe dla Wojtka- Komentarze do przepisu -
Właśnie po raz kolejny zrobiłam te placki. Tym razem dodałam inne przyprawy:
1 łyżeczkę kminku 1 łyżeczkę kurkumy 1 łyżeczkę pieprzu cayenne 1 łyżeczkę soli a do tego łyżka miodu. Chciałam, żeby przypominały w smaku wedyjskie kela puri i chyba się udało:) Inon 2012-05-18 18:18:57.914 Bardzo dobre z miodem! Też mi się kleiły, ale tylko na początku. Potem, kiedy olej naprawdę porządnie się rozgrzał, przestały się przyklejać, smażyły się na złoto i były puszyste. A, z cynamonem lepsze niż bez - moim zdaniem:) Inon 2012-03-31 20:18:16.91 Przepis robi furorę w mojej rodzinie. Wszystkim wkoło tłumaczę co robić z dojrzałymi bananami. PYCHOTA!!! Natka 2012-03-29 18:57:23.356
Dla mnie rewelacja! Smak bardzo bananowy, aromat w całym mieszkaniu niebiański.
Użyłam 2 dojrzałych bananów (brązowych już mocno),kilku łyżek mąki gryczanej, wanilii i cynamonu. Pycha! W pierwszym momencie mi tez przywierały, po chwili jednak podobnie jak naleśniki odchodzą od patelni. Natka 2011-04-08 16:31:58.533
Takie sobie mi wyszły - za bardzo się kleiły. Z trudem je usmażyłam. Piły dużo tłuszczu. Już więcej ich nie zrobię.
Vanja86 2010-11-13 20:49:58.124
coś niesamowitego, tak szybko a takie pyszne.. ;)
~LD 2010-09-27 18:23:56.255
Właśnie zrobiłam te placki pierwszy raz, nie czytając wcześniej komentarzy z propozycjami dodatków, więc zamierzałam zrobić wersję "pierwotną". Gdy wsypałam już trochę mąki, pomyślałam o jakichś dodatkach - orzechach, rodzynkach, drobno pokrojonych suszonych owocach. W końcu, zainspirowana poradami z kotletowego samouczka, dosypałam mielonych orzechów (laskowych, bo takie akurat miałam) i zastanawiam się, czy można by w ogóle zastąpić mąkę mielonymi orzechami. W każdym razie w wersji mąka razowa + mielone orzechy placki są super, zaraz wróci reszta rodzinki, zostawiłam im kilka na spróbowanie;)
~Magda 2009-10-26 02:50:56.539
Dodałam jeszcze starte jabłko, smażyłam na teflonie bez tłuszczu. Pycha :)
xxl 2009-10-13 18:29:22.681
Ja nie wiem jak wy robicie te placki...
Mi na początku przywierały do patelni, wkońcu po dodaniu ogromnej ilości mąki nie przywarły, ale za to się przypaliły, a w środku były surowe... Irokezik91 2009-07-14 15:01:21.123
Od dawna miałam smak na te placki:D
Zrobiłam i - pyszne;p Ale smakują bardzo podobnie do bananów w cieście Olga 2009-02-27 18:46:59.834
zrobilam z cynamonem-sa pyszne! nastepnym razem sprobuje bez
~paz krolowej 2007-07-27 00:00:00.0
Zrobiłam dziś te placki po raz pierwszy - z białej mąki, bo akurat innej nie miałam, a także ze sporą ilością cynamonu. Pychotka! Już wiem, że ten przepis na stałe wejdzie do mojej kuchni :)
~Agia 2007-01-30 00:00:00.0
są po prostu boskie:) smakują mi zwłaszcza z orzechami włoskimi
~Ola 2006-12-30 00:00:00.0
ja dodałam sporo utartego na grubej tarce jabłka i było pyszne
~eenia 2005-11-25 00:00:00.0
Pyszne! Uzależniłam sie od tych plackow! Polecam!
~Monika 2005-05-18 00:00:00.0
Uwielbiam te placki, Milenka również!
Masz rację, z orzechami mogą być pyszne :-p :-) magda firlit 2001-09-30 00:00:00.0
A teraz garść nowych wniosków z dalszych eksperymentów: super jest dodac do środka troche cynamonu - zyskuja fajnego aromatu. Ale to dla amatorów cynamonu - nie każdy lubi.
Drugi pomysł to wrzucenie pestek słonecznika lub pokruszonych orzechów włoskich (inne pewnie też moga być). No to smacznego. patrycccja 2001-09-30 00:00:00.0
odrobina soli to faktycznie dobry dodatek. nie decydujący ale dobry :)
dzis znów robilam te placki. niestety skończyła mi sie mąką razowa... zamiast niej wzięłam więc białej i troche otrębów oraz popping amarantusowy. jednak biała maka to nie to samo co razowa... juz takie pyszne nie byly, jakies takie... jednolite (chodzi o teksturę) wyszły. i smakowo nie az tak dobre. wniosek: biała maka jednak niezbyt sie nadaje. smacznego :) patrycccja 2001-06-17 00:00:00.0
mniam. proste jest smaczne!
ale z domu mnie wygonią jak jeszcze cos z bananów zrobie ;-) muszę odczekać... mozna szczyptę osolić. wzmacnia sie smak w ten sposób. sprawdzone. wojmat 2001-06-13 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Mega słodkie, chłoną dużo tłuszczu i lepią się do patelni, w środku ciasto jest surowe. Może to też kwestia mąki? Mimo to uwielbiam takie smaki! Z tymi przyprawami na słono też zrobiłam, ale dodałam ich za mało, były prawie niewyczuwalne, następnym razem dodam więcej. Dzięki za przepis!
banka 2014-07-11 20:11:50.845