7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kalafior marynowany (w słoikach)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Powiem tak: kalafior jest chrupki, absolutnie nie miękki ani ciapowaty - i to mnie zaskoczyło bardzo na plus. Ale całość jest zdecydowanie za słona i trochę zbyt wyraźnie czuć kwasek :/ Jeśli będę wracać do tego pomysłu to poszukam innej zalewy. Ogólnie jednak eksperyment uważam za ciekawy - pierwszy raz spotkałam się z przetworami z kalafiora :)
patrycccja 2011-01-09 22:49:26.864

Na 3 słoiki nie jest potrzebny wcale aż taki duży kalafior, najwyżej średni (choć to względne pojęcie ;). Za to potrzeba więcej zalewy - ok. 1,5 podanej ilości. Zmniejszyłam ilość cukru i ostrej papryczki, a ponieważ nie miałam kwasku, dałam 2 razy większą ilość soku z cytryny. Mam nadzieję, że wyjdzie coś zjadliwego :)
patrycccja 2010-09-25 22:27:49.176

Bardzo dziękuję! Uwielbiam kalafior! Zwłaszcza zimą...
~M -3 2003-09-22 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas