7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pizzowe bułeczki z nadzieniem cebulowo-pomidorowym

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Bułeczki są przebojem w mojej rodzinie już od kilku miesięcy!!! Piec je muszę nawet w najgorszy upał niestety ...
Ja też robię farsz na skróty -z pomidorów (nomen omen) z puszki, ostatnio najczęściej z papryką nie cebulą, czasem tez dodaje ser od razu do farszu.... mniaaaaam :)
magi104 2010-07-20 14:25:35.95

Rewelacja! Pyszne na ciepło zaraz po upieczeniu, równie pyszne na drugi dzień. Wzięłam na zajęcia zamiast kanapek, ale się nie najadłam, bo mi koledzy wyżarli - tak więc z bułeczkami na wynos uwaga!
Parę słów o przepisie. Po pierwsze ciasto - skąd te śmieszne decylitry? Funkcjonuje jeszcze coś takiego? Ja roztopiłam masło, do tego wlałam niecałą szklankę wody i dodałam reszte składników, mąkę na końcu - dosypywałam tyle,aż zrobiło się ładne ciasto, które nie klei się za bardzo do palców. Farsz- zamiast 4 surowych pomidorow (są jeszcze za drogie) dałam pokrojone pomidory w puszce (1 puszke), dodalam 1 cebule wiecej niz w przepisie i wkroiłam resztkę papryki z lodówki. Piekło mi się ponad pół godziny. Ciasto wychodzi tak dobre, ze nastepnym razem z połowy porcji zrobie bułeczki na słodko z jagodami.
~gabi 2005-05-23 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas