7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Pizzowe bułeczki z nadzieniem cebulowo-pomidorowym- Komentarze do przepisu -
Rewelacja! Pyszne na ciepło zaraz po upieczeniu, równie pyszne na drugi dzień. Wzięłam na zajęcia zamiast kanapek, ale się nie najadłam, bo mi koledzy wyżarli - tak więc z bułeczkami na wynos uwaga!
Parę słów o przepisie. Po pierwsze ciasto - skąd te śmieszne decylitry? Funkcjonuje jeszcze coś takiego? Ja roztopiłam masło, do tego wlałam niecałą szklankę wody i dodałam reszte składników, mąkę na końcu - dosypywałam tyle,aż zrobiło się ładne ciasto, które nie klei się za bardzo do palców. Farsz- zamiast 4 surowych pomidorow (są jeszcze za drogie) dałam pokrojone pomidory w puszce (1 puszke), dodalam 1 cebule wiecej niz w przepisie i wkroiłam resztkę papryki z lodówki. Piekło mi się ponad pół godziny. Ciasto wychodzi tak dobre, ze nastepnym razem z połowy porcji zrobie bułeczki na słodko z jagodami. ~gabi 2005-05-23 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Ja też robię farsz na skróty -z pomidorów (nomen omen) z puszki, ostatnio najczęściej z papryką nie cebulą, czasem tez dodaje ser od razu do farszu.... mniaaaaam :)
magi104 2010-07-20 14:25:35.95