7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pieczone ziemniaki z piekarnika

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Jak się będą za bardzo stykać, to się ugotują a nie upieką. Jeśli chcesz mieć chrupiącą skórkę, to nie kładź ich za ciasno, a najlepiej przemieszaj ze dwa razy podczas pieczenia. Polecam też lekko podgotować ziemniaki zanim się je wstawi do pieca - tak gdzieś 5 minut od momentu zagotowania wody - szybciej się potem robią.
ryfka 2015-08-02 21:00:25.964

a dlaczego ziemniaki nie mogą się stykać?
~roczek 2015-08-01 19:46:11.332

Dobrze dodać troszkę przypraw :)
~Daria 2012-07-06 20:21:07.121

Właśnie będę robiła:)
~Weronika 2012-04-09 17:11:15.18

fajny
~julcis 2010-10-08 21:21:44.942

Żeby ziemniaki wchłaniały mniej tłuszczu, dobrze jest je przed pieczeniem ugotować al'dente. Wchłoną wtedy wodę i na tłuszcz nie zostanie już tyle miejsca:)
rubia 2010-03-20 14:54:43.812

Bez tłuszczu są równie rewelacyjne, a już na pewno bardziej dietetyczne ;-)
devlin 2008-07-19 12:52:36.166

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas