7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Ciecierzyca w sosie pomidorowym

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Co Wy piszecie:) Cieciorka to trująca roślina, chodzi Wam o ciecierzycę.
~kucharz 2015-02-04 13:41:02.836

Do gotowania ciecierzycy (i reszty twardych, długo gotujących się strączków) dodaję sody oczyszczonej - jest miękka w przeciągu 30-45 minut i bardzo łatwo odchodzą od niej skórki, co ważne przy robieniu hummusu.
nasse 2014-07-19 17:54:29.554

Ja z kolei mocze ciecierzyce przez 2 dni (w lodowce) zeby nie byla twarda.
efedrina 2014-07-18 21:30:09.996

Ciecierzycę gotuje się 2-3 godziny. Czasem nawet dłużej,wtedy jest mięciutka. No i ja do gotowania zawsze dodają sól, liście laurowe, ziele angielskie i ew. jakieś jeszcze przyprawy.Wychodzi pyszna.
~Marta 2014-07-18 11:58:10.614

Pyszne:) Dałam rzadki sos pomidorowy z kartonu zamiast przecieru, a cebulę podsmażyłam z czosnkiem. Przyprawy jak w przepisie. Zjadłam od razu, choć przyuszczam, że gdyby poleżało w lodówce i przegryzło się, to na następny dzień byłoby jeszcze lepsze:)
Solshine 2013-10-14 15:30:31.322


Bardzo fajne danie nawet tak samo, bez żadnych dodatków. Dodałam ser i wyszło wyśmienite. Moja mama wcinała aż jej się "uszy trzęsły"
gatek 2012-04-01 18:52:42.954

pychota - w mojej wersji ze świeżymi pomidorami i kukurydzą, bo akurat w lodówce była =D
~Rib 2011-11-23 14:36:46.878

Ja dodałam jeszcze zielone + czarne oliwki,trochę serka Camembert i pieprzu cayenne oraz podałam z brązowym ryżem- wyszło przepyszne:D
~anuszka 2011-06-21 18:57:13.3

Kiedyś dodawałam jeszcze troche sera zółtego do całego sosu. Ta wersja oczywiscie nie jest dla wegan, ale bardzo dobrze smakowała.Sosem z cieciorką polewam jakąkolwiek kaszę, najczęsciej jaglaną w związku z jej wieloma walorami zdrowotnymi. O czym nieliczni pamiętają.
Anjaa 2010-09-01 12:41:29.934

pycha, ja dodaje jeszcze plastry marchewki :)
sokovirufka 2010-04-25 12:23:26.204

Bardzo smaczne i (jeśli używamy ciecierzycy z puszki) szybkie danie, choć wg. mnie raczej jako sos lub jarzynka niż samodzielne danie :)
Joszka 2010-03-06 10:34:51.955

Polecam do tego sosu dodać jeszcze pokrojone pieczarki. Fajnie przepis ten wychodzi w wersji z sokiem pomidorowym (zamiast koncentratu i pomidorów).
veganjihad 2009-08-06 21:39:11.945

tak robie z fasola i grochem calym, gotuje i w słoiczki wekuje a pozniej mam szybkie danie
~el 2008-12-08 23:15:39.643

hm, podoba mi sie pomysł z pasteryzowaniem! jak myślicie, ile ta potrawa wytrzyma zapasteryzowana? czy trzeba mimo wszystko trzymać w lodówce, czy tak jak przetwory, wystarczy na półce w chłodnym miejscu?
autor anonimowy 2007-08-09 00:00:00.0

Polecam cieciorkę ugotować w większej ilosci a potem do słoiczków i pasteryzować.
~yetta 2007-07-24 00:00:00.0

Cieciorke zalewamy goraca woda i zostawiamy na noc. Nastepnie gotujemy około 2 godzin i ..... jest mięciutka.
~UKTENA 2007-07-19 00:00:00.0

Wydaje mi się, że jeżeli fasolę trzeba gotować dwie godziny to cieciorkę też i będzie miękka. Ja dopiero swoję moczę ale zaraz jak zrobię test to napiszę. Chcę zrobić cieciorkę jako dodatek do sałatki warzywnej.
~nielot 2005-12-06 00:00:00.0

mialem racje ze dobre:)
~Smakosz 2003-04-14 00:00:00.0

jeszcze nie jadlem ale napewno smaczne:)))
jutro sobie zrobie
~smakosz 2003-04-10 00:00:00.0

Ja kupuje ciecorke w puszce, jest miekka.
Czesc grochu rozgniatam widelcem a czesc pozostawiam w calosci.
~agata 2003-02-01 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas