7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Chiński sos słodko-kwaśny (na bazie koncentratu pomidorowego)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Ten sos jest super,trochę go zmodyfikowałam-zamiast sosu sojowego można dodać maggi i spokojnie można sie obyć bez wody i mąki,no i trochę pieprzu i gotować powoli żeby sie nie przypalił.Polecam
~jowita 2009-06-04 13:29:02.768

jakoś dziwny w smaku mi wychodzi, zazwyczaj mało kwaśny a za słodki. Ale spróbuję jakoś inaczej wyważyć proporcje ;)
Magda-Andrzej 2008-10-10 23:12:59.279

ja zamiast zwykłego octu-dodaję ocet balsamiczny. Efekt?-sos jest ciemniejszy , mniej drażniacy zapachem i aromatyczniejszy
~pe-nera 2007-06-06 00:00:00.0

dokonałam małej korekty i wyszedł tez bardzo smaczny sos, na zimno jeszcze lepszy:
zamiast jednej łyżki octu dałam 1.5 ogórka konserwowego (dość octowaty) startego na dużych oczkach (dzięki temu sos jest lekko chrupiący), dodałam jeszcze jedna łyżke sosu sojowego, a także chili i paprykę w proszku oraz znacznie więcej wody
~monika78gda 2006-01-22 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas