7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Ryż z krótko smażonymi warzywami w stylu chińskim- Komentarze do przepisu -Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Wyszło super! Te różnorodne aromaty, w tym, trawy cytrynowej. Pycha :)
Generalnie jednak zminimalizowałam obróbkę ciepną. Przede wszystkim nie obgotowywałam wcześniej kalafiora - po co dodawać sobie pracy :o Czosnek i chili wrzuciłam na zimny olej - inaczej się spalą zamiast oddać aromat. Później kalafior, obsmażyłam chwilę, dodałam odrobinę wody i trzymałam do jej odparowania - kalafior już był miękkawy. Reszta warzyw razem z grzybami, 5-6 min., do tego "sos" i już tylko chwila, żeby trawa cytrynowa nie straciła aromatu. Plus trochę soli dla smaku.
Jedna rzecz, której się dziś nauczyłam: długo moczone shiitake tracą smak... :/
patrycccja 2011-11-17 18:03:13.239