7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kotlety z soczewicy, pieczarek i kaszy jęczmiennej

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

A i co to znaczy, że na patelni wytworzy się cienka powłoka? Mi się nic takiego nie wytworzyło. Ile czasu powinnam to gotować?
lagatta 2013-12-11 18:09:42.712

Podwoiłam porcję, bo pomyślałam, że co to są 4 kotlety, szkoda czasu i brudzenia naczyń. Tylko, że nie zauważyłam, że w przepisie chodzi o UGOTOWANĄ soczewicę i kaszę jęczmienną. Przez to wyszło mi kotletów jak dla wojska :D Ludzie proszę podawajcie proporcje nieugotowanych składników!
lagatta 2013-12-11 18:06:30.723

bardzo dobry przepis, napewno będzie powtórka :)) zrobiłam z brązowej soczewicy, gdyż ta najlepiej smakuje :) dzięki za pomysł
~Silverka 2010-10-31 19:40:16.94

Nie wiem jak Wam się udaje zrobić kotlety bez jajka bo mnie zawsze się rozlatują a to powoduje, że piją więcej tłuszczu. Przez to nie są aż tak dobre jakby mogły być. Niemniej jednak smakowały mi ale nie wiem czy do nich wrócę.
Vanja86 2010-10-16 13:19:18.465

wspaniałe, wlaśnie zajadam ;-)
sokovirufka 2010-06-13 13:26:41.431

Zrobiłam jak poprzedniczka - z porem, bardzo dobre wyszły, dodałam jajko bo je jem, i odrobinę mąki z ciecierzycy (zamiast bułki) dla lepszego sklejenia. Przepis na 6!
safiya 2010-02-27 19:33:01.254

Robię podobnie, z brązowej soczewicy (mojej ulubionej), tyle, że po jej ugotowaniu z ziołami dodaję surowe, utarte pieczarki, surowego pora (drobniutko posiekanego), orzechy, bułkę tartą, odrobinę mąki- świetnie pasują do brązowego ryżu i surówki z sałaty lodowej. Albo po prostu następnego dnia na ciemnym pieczywie:)
rubia 2010-01-01 14:33:57.477

palce lizac,dziekuje za koncepcje
~helena 2009-12-09 15:43:40.625

Kotleciki SUPER, i prawda, smakują też mięsożercom, ja obtaczam kotleciki w sezamie :)
A co do kotlecików, nie tylko z soczewicy, moja mięsożerna przyjaciółka podpowiedziała mi, aby do kotlecików dodać 2 - 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego( w zależności od ilości masy na kotlety). Super skleja masę i nie zmienia smaku kotletów. Pewnie już wcześniej ktoś może wpadł na taki pomysł, ale dla tych którzy jeszcze nie wiedzą... mam nadzieje ze sie przyda :)
~beta78 2007-06-30 00:00:00.0

ja zamiast klasycznej bułki tartej polecam takową własnej roboty, tyle że z ciemnego pieczywa.jest smaczna i wiele zdrowsza niz ta z białego pieczywa, przy okazji są tam wszystkie ziarna i zborza zawarte w chlebie.miele ciemny chleb w blenderze i voila
~maadu 2007-01-22 00:00:00.0

Ja zrobilam z czerwona i byly bardzo dobre ;) dodalam zamiast orzechow sezam. jami-jami :-]
~CiociaSajko 2005-07-19 00:00:00.0

Przyrządziłam kotleciki z wykorzystaniem soczewicy zielonej i wyszły na prawdę pyszne! Smakują nawet nie-wegetarianom.
~Istotka 2004-12-02 00:00:00.0

Jaką soczewice używasz, zieloną czy brązową?
Czerwona mi raczej nie pasuje.
~Kaila 2002-01-05 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas