7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Ciasto bananowe z bakaliami (bez mąki)- Komentarze do przepisu -
Niestety ciasto nie wyszło ;( Jest to lepka masa, która nawet po dodaniu mielonego siemienia lnianego nie chciała "ożyć".
A szkoda ... ~Bellcia 2013-06-12 15:46:11.985
Bardzo fajne, lekkie i dietetyczne ciasto!;) Zrobiłam wczoraj wieczorem i dotrwało tylko do dzisiejszego śniadania w postaci malutkiego kawałka. Dzisiaj zrobię jeszcze raz. Bardzo polecam, nie dość, że tak naprawdę to nie ciasto a owoce z bakaliami to można je modyfikować w zależności od tego, co ma się w kuchni. Ja np. dodałam rodzynki, żurawinę, papaję, migdały w płatkach, popping z amarantusa i płatki owasiane.
~Biolożka 2011-02-27 11:15:40.213
za pierwszym razem zrobilam z 3 bananow i wiekszej ilosci bakalii, ale i tak wyszedl placek na 3 cm (no bo co tam mialo urosnac?). wiec teraz zamierzam zrobic z 6 bananow i chyba z pol kilo bakali :P zeby bylo i pyszne i efektowne :D
~Anusia 2011-01-13 17:40:09.012
Ja dodaję różne bakalie ( jakie akurat mam w domu ),płatki ( najczęściej owsiane ),karob i odrobinę zmielonego lnu.
Polecam. Najszybsze i jedno z lepszych ciast na świecie;-) A jego wilgotność to atut, jeśli chcecie żeby było bardziej "zwarte" to polecam len właśnie, tylko trzeba uważać z jego ilością, ja kiedyś dałam za dużo i zepsuł smak. ~hipiska 2009-07-12 14:35:41.306
Upiekłam z myślą o Świętach Wielkanocnych...ale z braku silnej woli...zjadłam spory kawał dziś na śniadanie:)
Przepis super...ciasto słodziutkie pyszniutkie....i takie cudnie wilgotne;-)...dodałam same orzechy włoskie, które wczesniej kilka godzin moczyłam dzieki czemu zrobiły sie takie fajnie chrupiące, a wszystkie bakalie (wraz z porzadnie odsączonymi orzechami) obtoczyłam w mące kukurydzianej by nie opadły na dno ciasta;-) wegewanka 2009-04-11 14:26:53.812
Brzmi apetycznie;-) Uwielbiam bakalię, więc sądzę, że mi zasmakuje. No i łatwe. Muszę zrobić w najbliższym czasie.
~midałowa panienka 2008-12-24 22:47:42.187
smaczne, ale jakies takie...mokre :-) Dla mnie bardziej deser niz ciasto. CO to za ciadto bez maki;-)
~jana 2006-05-10 00:00:00.0
Te ciasto jest dobre.Wszystkim je polecam.
Uwielbiam banany dlatego mi smakuje :-) ~Oliwer Kahn 2004-04-08 00:00:00.0
to ciasto to rewelacja. dodam jeszcze, że można eksperymentować z proporcjami i długością pieczenia. Wtedy za kazdym razem wychodzi inny, niepowtarzalny smak. polecam :-)
~gemi 2003-12-17 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Ja lubię wariant z kaka, syropem daktylowym i dużą ilością rodzynek. Warto też dodac trochę otrębów- wtedy jest twardsze. Siemię lniane średnio się do tego akurat w tym przypadku nadaje, według mnie.
~paulina 2014-01-13 18:22:46.769