7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Żur z mąki żytniej (na żurek lub do picia)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Skarbnica minerałów i pychota na kaca!
~Aluette1 2019-04-28 15:40:28.47

ludzie wegeta jest wege zawiera rybofaminę a nie rybę. Wy głuptasy! Przestańcie się czepiać!
~wera 2006-05-05 00:00:00.0

szkoda tylk o, ze vegeta nie jest wegetarianska
~xVeganRevolutionx 2005-07-24 00:00:00.0

Mając taki żur możemy ugotować "barszcz żytni", potrawę z lat mojej młodości spędzonej w Strachocinie koło Sanoka.
Przepis:
Gotujemy warzywa: marchew, pietruszka, seler, cebula. Warzywa wyrzucamy.
Zamiast tego możemy do gotującej się wody dodać "Vegety" - wtedy gotowanie potrawy trwa mniej niż trzy, cztery minuty.
Dodajemy kminku (owocków). Zagotowujemy (aby kminek zmięknął). Mieszając wlewamy zakwas. Zupa powinna być dość gęsta.
Jada się to z ugotowanymi osobno ziemniakami. Można też podawać w filiżance.
Wszyscy, którzy to u mnie jedli byli zachwyceni.
~Testep 2003-08-18 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas