7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Paella z tofu, ciecierzycą i papryką

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Pycha! Już 3 a może nawet 4 raz robię. Co się u mnie rzadko zdarza. Ciecierzyca w tym połączeniu wymiata! :))
Tofu najlepsze wędzone, w wersji wegetariańskiej z serem wędzonym tez jest smaczne :] z pomidorami lub bez. I jednopatelniowe ;)
~Olga Mrau 2014-11-11 20:54:17.648

k. - porcja ryżu dla jednej osoby to ok. 100 g, ale że tutaj masz jeszcze tofu i ciecierzycę, to myślę, że trochę mniej go przypada na głowę. ja bym po prostu podwoiła ilość składników, powinno spokojnie starczyć.
majczi 2013-06-13 14:26:20.201

200 g ryżu - na ile to porcji?
jak zmodyfikować przepis dla 5 osób?
~k. 2013-06-13 13:57:35.765

Wyszło bardzo, bardzo dobre danie i jak tak dalej pójdzie, to za szybko zniknie z gara ;)
EwaH 2012-10-13 12:44:40.878

Nie dostałam dziś tofu (lubię to danie z tofu wędzonym), więc eksperymentalnie wkroję wędzone parówki sojowe - mam nadzieję, że wyjdzie dobre :)
EwaH 2012-10-12 19:18:35.015


Efekt całkiem niezły, choć bardzo szybko w lodówce się nadpsuło, a ja głupia zjadłam i bolał mnie brzuszek :(
kasiarka 2011-10-12 11:47:43.124

właśnie zjadam :). bardzo smaczne, faktycznie szybko się robi a składniki fajnie się ze sobą komponują. następnym razem dodam jednak ciecierzycę w połowie gotowania, żeby nie zmiękła tak bardzo. generalnie polecam.
majczi 2011-06-13 18:14:25.768

Super przepis, robiłem z fasolką wyszło idealnie
Polecam !
:)
Simao 2011-02-23 20:51:32.442

Super danie! Aż nie mogę przestać się zajadać ;)
losbimbos 2011-02-23 17:25:20.467

Pychota! Udało mi się nawet skusić mięsożernego współlokatora bardzo sceptycznie nastawionego do moich kulinarnych wybryków i bardzo mu smakowało! Ja zrobiłam tak i naprawdę polecam: też zmniejszyłam wszystko o połowę, a nawet więcej i i tak wyszła porcja na 2-3 osoby. Ryż dałam brązowy, podgotowałam go wcześniej, więc nie było problemu potem z rozgotowanymi warzywami. Ciecierzycę ugotowaną wcześniej wrzuciłam na końcu z tofu i tak jak w przepisie gotowałam 10 minut już bez przykrycia. Nie miałam pomidorów, więc dałam trzy łychy koncentratu. Na koniec doprawiłam sowicie czubrycą zieloną i odrobiną sosu sojowego. Na talerzu posypałam posiekanymi migdałami, suszoną pietruszką i płatkami drożdżowymi. PALCE LIZAĆ!!! Dodaję do ulubionych;)
~ewe 2011-02-21 15:58:58.144

świetny przepis!
Bibi 2011-01-03 19:32:16.077

świetny pomysł na obiad! (tylko proporcje zmniejszyłam o połowę, bo jadłabym przez tydzień :P )
Crazy Diamond 2010-06-23 15:18:32.296

Z tymi pomidorami warto się wstrzymać i dodać je dopiero na sam koniec gotowania (jak już ryż będzie miękki), wtedy wszystko szybciej się gotuje bo nie ma kwasu z pomidorów...z tym brązowym ryżem, bez pomidorów też by poszło pewnie szybciej ;)
~Louna 2010-05-11 15:05:33.393

Potrzebujesz zwykłe miękkie tofu, bez dodatków, jakie najczęściej jest w sprzedaży. Zazwyczaj nazywa się to "tofu naturalne" - chyba w odróżnieniu od np. wędzonego.
Ale zerknij też w starsze komentarze - Ewa H-K zrobiła kiedyś z wędzonym tofu i byli zachwyceni. Więc możesz też eksperymentować :)
~pat 2010-01-17 11:56:40.344

wybaczcie mój brak wiedzy ale dopiero się wkręcam w wege życie, i stąd moje pytanie: w sklepach widziałam parę rodzajów tofu i które to ma być?:)
~Madde 2010-01-17 00:06:46.584

Zrobiłam tą paellę na brązowym ryżu i pożałowałam, bo brązowy ryż gotuje się długo i papryka zdążyła się rozgotować... Dodałam od siebie groszek konserwowy i trochę soczewicy pod koniec gotowania ryżu, a tofu wcześniej podsmażyłam na oleju palmowym. Myślę że fasolka - biała lub czerwona też by tu fajnie pasowała. Ogólnie - pycha!
ryfka 2009-09-15 18:46:03.322

paella godna polecenia, właśnie się ugotowała i czeka na konsumpcje. Polecam z brązowym ryżem
lukbeat 2009-04-03 15:47:48.529

Przygotowałam na imprezę rodzinną. Smakowało również mięsożercom! Nie dodałam żadnych fasolek (zapomniałam w ferworze!), za to tofu wędzone fajnie się skomponowało. Pycha! :)
eli_winter 2009-01-13 22:09:28.773

Zrobiłam, zjedzone, komisyjnie ocenione jako świetne :) Zamiast cieciorki w mojej wersji była biała fasolka z puszki i świetnie się wkomponowała :D Będę robić częściej!
arahja 2009-01-02 15:01:44.908

Boskie, boskie, boskie! Dałam tofu wędzone, bo innego nie miałam i mąż był zachwycony! :) Szczerze polecam. Nie jest pracochłonne, a pyszne wybornie.
EwaH 2008-05-12 19:19:40.41

pyszne. robie od dawna, to byla moja pierwsza przygoda z tofu :)
~ola 2008-02-26 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas