7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Cukinia smażona (plastry)- Komentarze do przepisu -
Całkiem smaczne. Niestety dodałam za dużo oliwy i wyszły mi okrutnie tłuste.
biegamznozem 2013-09-07 03:40:28.674
NOrmalnie superek jedzoneczko wypasione w kosmosik pozdrawiam Ania:*
~Ania Wróbel StCe 2013-08-28 19:03:33.685
Ja smaruję musztardą. W wersji deluxe :-) nadkrawam grzbiet i w taką kieszonkę daję troszkę żółtego sera.
~Pewex 2013-06-10 08:18:58.543
polecam posypać cukinię curry, słodką papryką i ziołami prowansalskimi, położyć na świeży chleb, mniam ;)
~;) 2013-06-09 13:10:30.733
smażona cukinia jest bardzo dobra. Ja osobiście smażę bez tłuszczu
ciemnowszedzie 2013-02-07 21:46:44.525
A ja taką cukinię posypuję imbirem suszonym :-) POLECAM, REWELACJA :-)
~Ella 2012-09-13 19:06:17.911
Mmm... też lubię smażoną cukinię!
Tylko ja kroję ją w cieńsze plasterki (0,5cm) i posypuję samą solą. A jak zdejmuję z patelni, to kładę na papierowy ręcznik, żeby zdjąć nadmiar tłuszczu... O! Mam w lodówce dwie świeżutkie cukinie, zrobię sobie dziś :) ~Dalena 2012-07-02 09:07:46.2
Taaaaakie pyszne :3 Ze słodką papryką i curry.
Jadłam dziś na obiadek :3 Triszka 2012-06-19 17:21:33.654
ukochane danie wiosna :) robie to co drugi dzien.
Wersja z curry tez jest dobra :) ~tofuy 2012-05-24 15:14:57.604
Dobre! :) Robiłam z czubrycą (zajefajna przyprawa, polecam!), słodką papryką i solą.
~ona 2012-04-19 17:53:26.594
Zawsze robiłam cukinie na patelni w wersji z chili. Teraz niedawno poeksperymentowałam i odkryłam, że cukinia z dużą ilością kurkumy oraz estragonu jest jak poezja dla podniebienia. Coś pięknego. Nawet moja babcia uważa, że w tym wydaniu jest przepyszna. Zajada się nią cała rodzinka z wielkim smakiem.
~joacha 2011-09-01 21:00:46.595
ja często robię z panierka weganską i jest super ;D nast razem musze wypróbować własnie taką wersję :) albo mozna pomiędzy cienkie plastry wrzucic plasterek sera i wtedy obtoczyc w panierce, ja tak czasem robiłam.
Smile 2011-08-28 19:46:24.964
Cukinia smażona jest przepyszna :)
Z tym ,że ja dodatkowo smaruje plastry papka z maki i wody i przypraw- ewentualnie mleka sojowego ktore sie sprawdza naprawde znakomicie do obtoczenia :) No i na koncu obtaczam w bulce tartej czy otrebach czy zarodkach i jest pyszna :) OpenWorld 2011-08-11 16:57:40.416
a ja polecam wszystkim najlepsza na świecie panierkę, cukinia w niej jest nieziemska - zamiast w samym jajku umaczać w cieście naleśnikowym i zamiast w samej bułce tartej - w bułce 1:1 z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi - nie odkleja się jak ta zwykła, w środku warzywo się upiecze a na wierzchu jest chrupiące no po prostu OBŁĘD :)
(że nie wspomnę o serze typu camembert zapieczonym w ten sposób ;) ~mia 2011-06-30 18:57:15.778
ja polecam zrobic panierke jak do kotletow schabowych, czyli jajko i bulka tarta
~elka 2011-06-29 12:35:24.258
Ja bym jeszcze poradziła lekko obsypać cukinię mąką. Wtedy jeszcze mniej tłuszczu chłonie. Tyczy się to również wszelakiego rodzaju kabaczków, dyń i bakłażanów :)
Paszczurka 2010-10-02 11:34:23.493
Dziś znowu się cukinią obżeramy :D Dodałam troche słodkiej papryki, ale potem z niej zrezygnowałam. Nastepnie zrobiłam sobie ta cukinie z kurkami.
Mniam. ^^ Qmcia 2010-08-20 22:18:58.14
Pycha! :) Chociaż frytek nie zastąpi. Ale może po paru zjedzenaich... :)
Dziś zrobiłam ją pierwszy raz i jutro też zamierzam. Obtoczyłam cukinię w soli i kurkumie dla koloru. Jutro zrobię bez niej, zobacze jaki wyjdzie. ; ) A plasterki mialam trochę cieńsze, bardziej mi smakowały. Co prawda potem bolał mnie troche brzuch, ale może to nie od tej cukinii... Qmcia 2010-08-19 22:48:15.149
PYYYYYYSZNY PRZEPIS DZIĘKI
~sasuke 2010-08-15 15:03:11.328
nie wiem dlaczego zawsze wydawało mi się, że cukinia wymaga panierki/ciasta do smażenia.
dziś zrobiłam taką "gołą" ;) i jest pyyyszna! syn (12 l.) i jego kolega wymietli pełen talerz tejże - bez dodatków ;) noidobrze 2010-08-10 18:58:21.14
Ostatnio robię ją w piekarniku razem z bakłażanem jest również dobre, a mniej roboty. ;)
Irokezik91 2010-07-25 13:10:39.425
Bo najlepiej usmażyć cukinię w krążkach. ale obtaczając ją dodatkowo jajkiem i bułką tartą.(jak schabowe).
Wówczas jest naprawdę pyszna. ~Kate 2010-07-19 14:04:52.601
Bardzo dobre, np. na kanapkach z podsmażoną cebulką i kawałkami papryki. Mniam!
~dorofeja 2010-07-08 14:01:33.812
Usmażyłam według przepisu i szczerze żadna rewelacja aczkolwiek zjadliwe;)
~kika 2010-06-16 18:54:55.126
Ja do smażonej cukinii dodaje odrobinę cebuli i czosnku. Jest smaczniejsze :)
~Alicja 2009-12-12 21:38:39.258
Prawda, jest pyszne!
~Magda 2009-09-07 18:58:34.69
Zawsze smażyłam cukinię zieloną. Ostatnio kupiłam jednak żółtą i bardzo się zawiodłam - w smaku świetna, ale po usmażeniu wygląda (podkreślam: tylko wygląda) jakby odstała kilka godzin i nieźle obeschła przez ten czas. Póki co nie rozumiem skąd różnica, ale do smażenia polecam cukinię zieloną :)
patrycccja 2009-09-01 16:57:56.597
Często robię tą cukinię, jest boska ;>
Czasami kroję ją nie w plasterki, a w paski, jak na frytki i mam po prostu wersję pt. Frytki Cukiniowe ;D Poleecam, jest wyśmienite!! Vequel 2009-08-23 20:44:51.295
naprawde dobra :) ja jeszcze wypanierowałam w jajku i bułce tartej :) polecam :)
~raxa 2009-07-30 15:13:26.69
Ja co roku mam cukinie u siebie na działce i najbardziej lubię ją smażoną. Polecam ze świeżym rozmarynem :)
Joszka 2009-07-05 15:28:52.459
dzisiaj zrobiłam to samo z kabaczkiem, z tym, że bez skórki ;) dużo czosnku granulowanego i papryki na panierkę i pyszne ;)
Magda-Andrzej 2008-11-30 16:08:26.566
Bardzo dobreeee... Ja podczas smażenia posypuję troszkę granulowanym czosnkiem. Zastępuje mi i tak najlepszą cukinię jest z grilla!
ankaopolanka 2008-11-17 19:03:36.952
uwielbiam! ;) tylko kiedy dam za dużo przypraw lubią się przypalać, ale kroję cieńsze plastry, szybciej się smażą i są tak samo pyszne. Uwielbiam na chlebek ;)
Magda-Andrzej 2008-10-10 23:27:45.534
pyszny dodatek do dtugiego dania, ja smażę na oliwie. dobre jest też z grilla
~ugibugi 2008-07-14 10:27:43.243
mmmm! pycha! dziś spróbowałam i muszę przyznać że to świetna rzecz - szybkie do przygotowania, bo smaży się dosłownie chwilę, pyszne i lekkie. genialne na upał :)
Kuna 2007-08-09 00:00:00.0
Ja smażę tylko lekko posolone na oleju (przyprawy się przypalają!) do koloru jasny brąz - jedną warstwą!!! na patelni.
A potem można tymi plastrami: - obłożyć chlebek - pycha (na zimno do pracy i na gorąco prosto z patelni + pieprz) - dodać do 2-giego dania - zapiekać z czym fantazja podpowie dodając różne ziółka moje ulubione letnie jedzenie ~Hanka 2004-02-18 00:00:00.0
Dopiero dzis mialam blizszy kontakt z cukinia (przez przypadek). Jutro sprubuje to usmazyc i ciesze sie ze nie potrzebuje duzo tluszczu bo chce schudnac. A tak pozatym lubie nowosci i zdrowe odzywianie. A jak mi nie bedzie smakowac to dam to koniom (mam dwa) oczywiscie to surowe. Ciekawe czy im zasmakuje? Nic im nie bedzie?
~bea 2003-07-20 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
majczi 2013-09-07 09:38:20.031