7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Mrożony koperek lub natka pietruszki

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Najbardziej genialne jest to, co najprostsze. Podoba mi się :)
Dana 2012-07-27 21:23:26.037

Znam ten patent już od kilku lat. Ja mrożę wszystko co znajdę na swoim ogródku!! obecnie zajmuję się mrożeniem fasoli. Zrywa fasolę, oczyszczam ją z końcówek. Wypłukana i oczyszczoną fasolę umieszczam w garnku z zimna wodą, zagotowuje, po zagotowaniu odcedzam i zalewam szybko bardzo zimną wodą. Rozkładam na ręczniku kuchennym, czekam aż wyschnie a następnie pakuje w woreczki do zamrażania. Bez porównania ze sklepową fasolą. W ten sam sposób przygotowuje kalafiory i brokuły. Zamrażam także zielony groszek, ale jego już nie blanszuję.
~Asia 2012-07-25 10:54:48.932

Szczerze polecam :)
Osobiście od kilku lat tak robie i w zimię mode jeść pyszne gorące zupy z mrozonym koperkiem ktory zachowuje swoja swiezosc i kolor :)
Oprocz tego mroze jeszcze w taki sposob włąsnie pietruszkę :)
OpenWorld 2011-08-18 18:58:53.678

To jest genialny patent - że też wcześniej go nie znałam! Mrożony koperek, dodany np. do zupy, wygląda i smakuje zupełnie jak świeży. Suszony koperek niech się schowa! Uwielbiam np. zupę z soczewicy z pomidorami i koperkiem (puszka.pl/przepis/302-zupa_z_soczewicy.html) - teraz nie będę skazana na żałosne, zimowe "pęczki" koperku po 3 gałązki na krzyż ;)
patrycccja 2009-11-27 13:29:04.729

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas