7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Leczo

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Fajny przepis. Szczególnie spodobał się ten pomysł s kuskusem, ponieważ często mam za dużo sosu w leczo, a kuskus dobrze go pochłania. Dziękuję!
~Julia 2022-10-30 17:42:14.856

No dobra, na razie bez zdjęć, ale przepis już jest: puszka.pl/przepis/8765-leczo_do_sloikow.html
Udanych przetworów! :)
patrycccja 2014-08-17 13:50:19.42

cottoncafe, pewnie! Nie ma z tym żadnego problemu - tylko nie należy zbyt długo gotować przed wrzuceniem do słoików i później zbyt długo pasteryzować, bo warzywa zrobią się zbyt miękkie. Mi to na przykład przeszkadza, nie wiem jak tobie ;) Postaram się na dniach zapuszkować inny sprawdzony przepis właśnie na lecho do słoików - tamto zawsze wychodzi bezbłędne :) Moja mama je robiła już jak byłyśmy maluchami :)
patrycccja 2014-08-17 13:25:28.611

Czy mogę to zapasteryzować na zimę?
cottoncafe 2014-08-16 15:31:01.717

U mnie koniecznie z cukinią (właśnie robię:) )
Inon 2014-05-02 15:58:05.425

ale jak to bez marchewki? ;) ja robię z marchewką i pieczarkami :P
~kasia 2014-02-12 18:04:34.636

Pyszne! Czekam, aż wszystko należycie odparuje i zrobię wielkie omnomnomnom :) Pachnie, i smakuje jak leczo, które robiła moja mama w domu, czyli najlepsze. Aż żałuję, że dopiero od kilku lat mi zasmakowało:)
saymaybe 2013-11-30 20:17:58.128


Doskonała potrawa! Robię w wersji podstawowej (składniki - jak wyżej), ale nieraz również urozmaicam warzywami, które akurat są w domu.
Dana 2013-10-05 14:45:06.763

Chodziło za mną od kilku dni, właśnie robię. I zjem z chlebem:)Ta żółta papryka to chyba igołomska, niestety w sklepie brak...
Inon 2013-02-10 20:06:30.335

Bardzo fajny prosty przepis. Mi sama robota wyszła około godziny. teraz czekam na efekty:)
~michau 2012-09-22 21:08:50.727

u mnie w domu dodaje się jeszcze kabaczka/cukinie i je z makaronem :) z makaronem pycha!
~Josi 2011-03-20 13:01:02.8

Szybkie, proste i pyszne! :D
Irokezik91 2010-11-08 11:04:12.91

Maciek i Cleo maja rację, do leczo można dodawać również inne warzywa - nie tylko cukinię, kukurydzę i pieczarki, ale też selera naciowego, bakłażana, marchewkę lub w ogóle włoszczyznę, a nawet kalafiora ;) W Puszce znajdziecie przeróżne wersje. Tyle że im więcej warzyw, tym mniej przypomina to tradycyjne leczo, a coraz bardziej ratatouille :) Nazwa niezbyt chyba w Polsce znana, ale może warto ją promować? :)
patrycccja 2009-08-29 19:34:28.682

mój przepis na leczo przewiduje pół kilo cebuli, pół kilo pomidorów i pół kilo papryki - zresztą nie musi być pół kilo,chodzi o to,żeby wszystkiego było tyle samo:) i to się smaży i dusi - i wychodzi znakomite:)
flawulina 2004-07-10 00:00:00.0

ja dodaje jeszcze pieczarki i kukurydze jest wtedy o wiele smaczniejsze a majeranek i czosnek sprawiaja ze chce sie jesc i najlepiej dopiero na drugi dzien po przygotowaniu
~cleo 2004-04-17 00:00:00.0

ja do lecza jeszcze daje pokrojonej w kostki cukini; swoja droga najlepiej je zrobic dzien wczesniej i zaczekac az sie przegryzie
~maciek 2003-08-12 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas