7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Brukselka po prostu (gotowana)- Komentarze do przepisu -
ponoc trzeba brukselkę przed gotowaniem naciąc nieco u podstawy, wtedy gorycz wycieka. Nie próbowałam jeszcze, ale zaraz spróbuję czy działa :-)
~Monika 2009-10-04 14:11:58.791
a ja brukselke gotuje w kostkach knorra bulion z oliwa z oliwek i ziolami-pychota! Nie trzeba do tego zadnej soli, cukru itd.
~ZebrA 2005-12-30 00:00:00.0
Mój sprzedawca warzyw wyjaśnił mi, że brukselkę trzeba lekko przemrozić, choćby przez kilka godzin potrzymać w lodówce tuż pod zamrażalnikiem. Wtedy ma stracić gorycz. Ale ja ją lubię taką gorzkawą. Chociaż do gotowania warto dodać odrobinę cukru, mleka, albo jednego i drugiego.
~Mallory 2003-06-30 00:00:00.0
O widzisz, dobry pomysł. Spróbuję z koperkiem. Chociaż nie każda brukselka jest gorzka, nie wiem od czego to zależy :-)
magda firlit 2002-10-18 00:00:00.0
Mój sposób na to żeby brukselka nie była gorzka - dodać odrobinę koperku świeżego lub suszonego do wody w której ją gotuję.
~Puszczyk 2002-10-18 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
MagdaM 2010-03-16 00:44:12.2