7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Brukselka po prostu (gotowana)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Troszkę wzbogaciłam: do miseczki wlałam po łyżeczce oleju lnianego i sosu sojowego, dodałam mielony czosnek, suszony koperek, trochę papryki ostrej i więcej słodkiej, do tego wrzuciłam gorącą brukselkę ugotowaną na parze. Proste i pyszne; właśnie zajadam dokładkę:)))
MagdaM 2010-03-16 00:44:12.2

ponoc trzeba brukselkę przed gotowaniem naciąc nieco u podstawy, wtedy gorycz wycieka. Nie próbowałam jeszcze, ale zaraz spróbuję czy działa :-)
~Monika 2009-10-04 14:11:58.791

a ja brukselke gotuje w kostkach knorra bulion z oliwa z oliwek i ziolami-pychota! Nie trzeba do tego zadnej soli, cukru itd.
~ZebrA 2005-12-30 00:00:00.0

Mój sprzedawca warzyw wyjaśnił mi, że brukselkę trzeba lekko przemrozić, choćby przez kilka godzin potrzymać w lodówce tuż pod zamrażalnikiem. Wtedy ma stracić gorycz. Ale ja ją lubię taką gorzkawą. Chociaż do gotowania warto dodać odrobinę cukru, mleka, albo jednego i drugiego.
~Mallory 2003-06-30 00:00:00.0

O widzisz, dobry pomysł. Spróbuję z koperkiem. Chociaż nie każda brukselka jest gorzka, nie wiem od czego to zależy :-)
magda firlit 2002-10-18 00:00:00.0

Mój sposób na to żeby brukselka nie była gorzka - dodać odrobinę koperku świeżego lub suszonego do wody w której ją gotuję.
~Puszczyk 2002-10-18 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas