7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Melitzanosalata - grecka pasta (dip) bakłażanowa- Komentarze do przepisu -
Dzięki temu skórka później łatwiej schodzi.
~pat 2010-05-01 20:39:57.931
Pychotka :) Zrobiłam na bazie oleju z orzechów włoskich (dodałam tylko łyżeczkę) i dorzuciłam czubatą łyżkę czarnych oliwek. Super sprawa!
mathilda 2010-04-30 18:26:31.609
O, dzięki :) to jednak poświęcę trochę więcej czasu, myślę, że warto :)
mathilda 2010-04-29 20:36:32.153
Dość mocno będą różnić się aromatem - takie pieczone w piekarniku, najlepiej aż do przypalenia skórki, mają super dymny aromat, którego przy smażeniu raczej nie uzyskasz. Na pewno pasta i tak będzie pyszna, choć oryginałowi nie dorówna :)
patrycccja 2010-04-29 19:55:17.604
a można je pokroić w plastry i podpiec na patelni?? No wiem, że to nie to samo, ale czy bardzo takie upieczone w piekarniku różnią się od usmażonych na prawie suchej patelni?
mathilda 2010-04-29 19:08:57.108
To już kolejna pasta z bakłażana, którą robimy. Wyszła pycha! :) Czosnek nadaje delikatnego aromatu, więc nawet tym, co nie są specjalnymi wielbicielami czosnku, powinno smakować. I tylko jednego żałuję - że bakłażan tak strasznie długo się piecze ;) A przy okazji - zamiast obierać go ze skórki lepiej, moim zdaniem, wybrać środek łyżką. Inaczej trochę miąższu odchodzi ze skórką.
patrycccja 2009-11-15 16:11:23.365
bakłazany mozna wstępnie rozciapciac widelcem (po upieczeniu, przed miksowaniem) - to jest taki test dla nich ;) jak się nie dają łatwo rozciapciac, to są niedopieczone i trzeba dopiec, bo będą niedobre
~Liluch 2006-08-30 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Karolina ;D 2013-07-09 12:18:30.667