
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Majonez z makaronu (sos czosnkowy) wg Andy'ego- Komentarze do przepisu -![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pyszny i sto razy lepszy od zwykłego majonezu (którego kiedyś nie byłam fanką)! Mój sojonez miał trochę grudek i kolor beżowy (użyłam makaronu razowego), ale nie przeszkadzało mi to podjadać go nawet "na surowo". :) martusiak 2014-04-19 19:34:06.015
Majonez jest super(wydaje mi się, że smakowo lepszy od oryginału-albo zapomniałam jak smakuje:p no a na pewno lepszy ogólnie bo cruelty free:), robiłam już kilka razy. Raz dało mi się za dużo makaronu i wyszedł taki jakby serek twarogowy. To było dla mnie odkryciem roku. Po dodaniu różnych przypraw powstaje wegański serek na chleb, albo dip. super:) wesołych wegańskich świąt!
sieja88 2012-12-23 11:57:31.695 ![]() OpenWorld 2012-10-22 16:03:20.01
Opis mnie zachwycił, więc pobiegłam szybko zrobić. Niestety...kompletna porażka. Wszystko musiałam wyrzucić, wcale dobre nie jest... :(
~Iza 2012-10-21 20:44:56.373 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo smaczne, podobne w konsystencji do majonezu, niestety mój blender nie dał do końca rady i miałam parę grudek... Ale nie przeszkodziło to w rozkoszowaniu się sałatką z majonezem :) losbimbos 2012-05-24 15:08:21.714 ![]() bonamartinka 2012-05-16 21:24:25.026 ![]() OpenWorld 2012-04-06 21:22:25.657 ![]() Ja go zrobilam z 1/4 szklanki oleju(trochę lnianego trochę slonecznikowego) i polowy skzlanki mleka sojowego wlasnej roboty dalam lyzeczke soli i z 9 zabkow czosnku no i z 3 lyzki musztardy i wyszedl pyszny sosik czosnkowy -bardzo gęsty i zmaczny :) OpenWorld 2011-10-21 14:35:13.734 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo fajowski majonez! Chłopak stwierdził, że jest o niebo lepszy od tego z ziemniaka ;) kasiarka 2011-10-16 11:36:26.108 ![]() patrycccja 2011-09-06 17:04:38.372 ![]() Dorota 2011-09-01 08:12:12.29 ![]() majczi 2011-04-24 18:12:27.077 ![]() admin 2011-01-11 21:39:51.373
A można użyć mleka ryżowego? Czy za słodkie jest?
~Asia 2011-01-10 23:08:22.564 ![]() LalaAla 2010-10-03 15:35:38.526 ![]() patrycccja 2010-10-03 11:07:12.929 ![]() LalaAla 2010-10-03 10:05:31.982 ![]() kruszonka 2010-04-03 14:08:40.791 ![]() Co do smaku to czosnek jest oczywiście bardzo wyraźnie wyczuwalny. Nie do wszystkiego to pasuje i nie każdy lubi. Można go więc pominąć, a zamiast tego dodać łyżeczkę łagodnej musztardy - bardzo dobrze wpływa na ostateczny smak :) Ci, co tęsknią za jajecznym aromatem, mogą użyć czarnej soli, która ma zapach (i, podobno, posmak) gotowanego jajka. Dlatego jest też zwana solą jajeczną. patrycccja 2010-02-22 16:06:44.305 ![]() Na szczęście coraz go mniej na sklepowych półkach. Wanieczek 2010-02-01 18:27:32.995 ![]() Shaera 2009-09-01 15:31:20.534
ej, ale makaron jest z jajek chyba, nie?
~jagud 2009-09-01 13:37:40.069 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~CCC 2014-12-19 11:20:32.448