7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Kotlety z czerwonej soczewicy- Komentarze do przepisu -Kotleciki po raz kolejny robię. Często wam wychodzą rozmemłane, zbyt rzadkie ciasto.Warto je dłużej ale na małym ogniu gotować,przy czym soczewica nawet jak zabrakło wody w garnku do dalszego jej podgotowywania wcale nie musi być rozgotowana. Według mnie kotlety są smaczniejsze z "grudkami" soczewicy nawet lekko nie dogotowanej i tak będzie jeszcze smażona.Dodaję mniej wody.Oczywiście dodaję więcej przypraw : imbir,kurkuma,kminek ( to z podpowiedzi komentarzy) ,sam od siebie przyprawę prymat do mięsa mielonego. Properek 2017-07-01 15:45:14.649 Smak ok, ale konsystencja zbyt rzadka. Dosypywałam i dosypywałam bułkę tartą, aż ostatecznie dały się jako tako uformować. Chyba za dużo wody do gotowania soczewicy. Angelica 2015-03-09 15:58:43.254
Bardzo dobre te kotleciki, nawet nie wymagają smażenia, szczególnie po dodaniu gotowej, smażonej cebuli.
aldeia 2013-05-07 22:36:44.279
jeszcze lepsze są kotlety przyprawione imbirem, kurkumą i kminkiem oraz pieprzami.Smakują jak mięsne - polecam.
~Zdzisława 2011-09-08 10:32:09.899
Kotlety pyszne, szybkie i łatwe do zrobienia. Zwykle dodaję mąkę kukurydzianą, ale akurat dzis jej nie miałam i użyłam mąki pełnoziarnistej i też mi wyszły : ))
~marta 2010-08-31 15:31:53.757
Tutaj te mąki mają zastępować jajko (na ten temat poczytaj więcej tu: www.puszka.pl/txt/bez_jajek.jsp), więc istotne są ich właściwości sklejające. Więc raczej razowa ich nie zastąpi. Raczej.
patrycccja 2009-06-28 09:06:09.192
Czy mąke sojową lub kukurydzianą można zastąpić razową?
~milka 2009-06-27 17:32:45.02
wlasnie wcinam, bardzo dobre, bedzie powtorka :) tylko nie dodawalam bulki tartej a platki owiane, wole ta wersja wydaje mi sie bardziej zdrowsza niz z bulka :D
~Silverka 2009-02-03 10:47:57.465
wlasnie robię, dodalam ryzu :) czekam az soczewica przystygnie i do dziela :D musi być dobre
~Silverka 2009-02-03 10:12:00.263
Kotlety bardzo dobre! Trzeba uważać jedynie przy gotowaniu w bulionie - kupiłam taki bulion w sklepie eko, ugotowałam w nim soczewicę i okazała się za słona. Musiałam gotować jeszcze raz, tym razem w wodzie. Kotlety doprawiłam jeszcze kurkumą i przed wrzuceniem na patelnie delikatnie obtaczałam w bułce tartej - kotlety naprawdę pyszne, polecam i dziękuję za przepis! :)
Karolina85 2009-01-15 14:24:26.961
robiłem dwa razy, ale bez żadnych dodatków(nic nie było akurat), tylko z duuża ilością curry. świetne!
~dagaz 2008-02-06 00:00:00.0
Super! Latwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. My dodalismy troszke platkow owsianych, zeby sie lepiej trzymaly kupy.
~Marysia 2007-10-13 00:00:00.0
Właśnie robię te kotleciki już drugi raz. Bardzo pyszne!!! Ja dodaję jeszcze starte na grubej tarce ugotowane: seler, pietruszkę i marchewkę (zostają mi po ugotowaniu bulionu warzywnego i nie muszę ich wyrzucać) - rewelacyjny smak. Polecam!!
~YolaW 2007-09-09 00:00:00.0
wczoraj zrobilam te kotleciki i wyszly pyszne - do tego sosoik pomidorowy (przepis tez z puszkkki) i pyszny obiad gotowy (oczywiscie z surowka z kiszonej kapusyki:)
neferet1 2006-03-30 00:00:00.0
WŁAŚNIE ZROBIŁAM SOBIE TE PYSZNE KOTLECIKI I JESTEM W TRAKCIE JEDZENIA. POLECAM-PROSTE W PRZYGOTOWANIU A EFEKT GODNY DANIA WYMAGAJĄCEGO SPORO WYSIŁKU!!! NIE BYŁABYM SOBĄ GDYBYM CZEGOŚ NIE DODAŁA -WIĘC DO CZĘŚCI DODAŁAM ZIARNO SŁONECZNIKA I DROBNO STARTĄ MARCHEWKĘ-REWELACJA!!!! POLECAM!!!
~PATTY 2005-03-24 00:00:00.0
Pychotka! Uwielbiam kotlety z soczewicy. Równie dobre są z zielonej , a do gotowania dodaj dużo soli, będą smaczniejsze.
autor anonimowy 2003-03-15 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Olek 2019-02-05 17:47:56.154