7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Makaron z pomidorowo-bakłażanowym sosem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Super przepis, dodałam do tego, mielony kumin, gałkę muszkatołową i cebulę.
~Agata 2018-11-14 14:00:49.535

Polecam również cukinię w zastępstwie bakłażana i dodatek ziół prowansalskich. Proste i wyborne:)
~Karo 2013-08-22 11:15:22.716

O nie, właśnie dzisiaj wymyśliłam ten przepis i chciałam go dodać na puszę, ale widzę, ze ktoś mnie ubiegł! :) Tylko mój przepis był ciut inny: podsmażyłam też jedną cebulkę i dodałam przecier pomidorowy. Dodatkowo wydrążyłam środek z dużej bułki, podpiekłam ją i wypełniłam ją bakłażanowo-pomidorowym farszem. Z makaronem sos komponuje się wyśmienicie.
koszka 2013-08-21 18:28:51.433

Bardzo fajny przepis. Sos jest przepyszny! Dziękuję :)
Żyrafa 2011-11-02 15:10:17.168

Wysmienite!!! Dodalam cebulke, pieprz mielony, dwa zabki czosnku, suszona papryke slodka i natke. Wspanaly letni obiad, wszyscy jedlismy dokladke:)
Anastazja 2010-08-21 15:45:31.636

Bardzo dobre, choć mi wyszło odrobinę zbyt kwaśne, ale to pewnie kwestia gatunku pomidorów.
Joszka 2009-07-05 15:00:22.535

mmmmm, palce lizać! wspaniałe! bardzo polecam
Kuna 2007-05-23 00:00:00.0

Skórka zazwyczaj po podsmażeniu mięknie, jeśli bakłażan nie był staruszkiem ;)
autor anonimowy 2006-07-18 00:00:00.0

A co robic ze skórka bakłażana danego? Jest twardawa jak na mój gust. Będe wdzieczna za odpowiedx. Choc potrawa superowa! Ja dodaje bakłażany do gulaszu z cukini lub kabaczka; wspaniale zagęszcza i jest delikatny! Świetny sos (czy co to jest) także na zimno! Ale wypróbuje ten pzrepis. Mniam!
~Izka 2006-07-18 00:00:00.0

heh, cudo! :)
zajadam az mi sie uszy trzesa ;)
autor anonimowy 2006-07-17 00:00:00.0

E tam profanacja - każdy doprawia jak lubi :) U nas ten sos z makaronem wszedł na stale do letniego jadłospisu. Robimy go conajmniej raz na tydzień ;) I fakycznie dodajemy więcej czosnku :) Wczoraj w ramach eksperymentów część bakłażana zastapilismy cukinią. Też dobre, ale bakłażan zdecydowanie lepszy! :) Cukinie lepiej zachowac do czego innego, np. smazenia: puszka.pl/przepis/2702-przepis.html - z makaronem i sosem pomidorowym z gorczyca, marzenie!
patrycccja 2005-07-31 00:00:00.0

No, mężowi smakowało. Może to profanacja, ale dodałam jednak trochę pieprzu.
~tusen 2005-07-30 00:00:00.0

mmmmmmm, ale smakowite! :) lubie czosnek i to bardzo wiec nasteonym razem dodam 2, a moze nawet 3 zabki :) palce lizac!
patrycccja 2005-07-20 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas