7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Krótko kiszona papryka

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Marto, ja nie pasteryzuje. Tak samo jak nie pasteryzuje ogórków kiszonych. Tez w ten weeknd zrobię kilka słoików :P
Natka 2012-09-21 08:22:15.375

No to pasteryzować czy nie? I jeśli pasteryzować, to od razu po zrobieniu czy po kilku dniach?
Chętnie bym zrobiła na zimę, bo papryka teraz taka tania.
~Marta 2012-09-20 11:41:30.746

Zimę wytrzymuje idealnie, dokładnie jak ogórki kiszone. Swoje zaprawy trzymam w kuchni z braku piwnicy i nic się im nie dzieje.
Robię zalewę w proporcjach na 1 litr wody 1 łyżka soli.Dodatkowo do każdego słoika wkładam troszkę papryczki chili i troszkę kminku.
Papryka kiszona jest chrupka podobnie jak ogórki i tak jak one mocno kwaśna. Nie pasteryzuje, żeby nie rozgotować, co czasem mi się zdarzało z papryką z octu i była wtedy ciapowata.
Natka 2010-08-24 20:22:46.811

ja robilam taka papryke kilka lat temu, po 4 dniach zapasteryzowalam i byla dobra nawet nastepnej zimy
~agnieszka 2009-08-28 16:51:47.989

A czy taka papryka wytrzyma do zimy?
martucholec 2009-08-10 11:15:13.342

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas