7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Krótko kiszona papryka- Komentarze do przepisu -
No to pasteryzować czy nie? I jeśli pasteryzować, to od razu po zrobieniu czy po kilku dniach?
Chętnie bym zrobiła na zimę, bo papryka teraz taka tania. ~Marta 2012-09-20 11:41:30.746
Zimę wytrzymuje idealnie, dokładnie jak ogórki kiszone. Swoje zaprawy trzymam w kuchni z braku piwnicy i nic się im nie dzieje.
Robię zalewę w proporcjach na 1 litr wody 1 łyżka soli.Dodatkowo do każdego słoika wkładam troszkę papryczki chili i troszkę kminku. Papryka kiszona jest chrupka podobnie jak ogórki i tak jak one mocno kwaśna. Nie pasteryzuje, żeby nie rozgotować, co czasem mi się zdarzało z papryką z octu i była wtedy ciapowata. Natka 2010-08-24 20:22:46.811
ja robilam taka papryke kilka lat temu, po 4 dniach zapasteryzowalam i byla dobra nawet nastepnej zimy
~agnieszka 2009-08-28 16:51:47.989 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Natka 2012-09-21 08:22:15.375